Loša bezbjednosna situacija: Bombe i pucnjave natjerale Popovića u cetinjski parlament

Cetinje je posljednjih godina poprište obračuna kriminalnih grupa, a bombaški napadi i podmetanje eksploziva ispod automobila naročito su učestali
26234 pregleda 11 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva Milića, Foto: Filip Roganović
Sa uviđaja nakon ubistva Milića, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.10.2019. 16:44h

Zbog loše bezbjednosne situacije u prijestonici, šef cetinjske policije Igor Popović u ponedjeljak će se pojaviti pred tamošnjim odbornicima.

Popović će odbornike informisati o bezbjednosnoj situaciji u gradu, a u skupštinsku salu dolazi na zahtjev odbornika Građanskog pokreta URA.

Cetinje je posljednjih godina poprište obračuna kriminalnih grupa, a bombaški napadi i podmetanje eksploziva ispod automobila naročito su učestali.

Igor Popović
Rukovodilac OB Cetinje: Igor Popović(Foto: Filip Roganović)

U tom gradu, policija je u septembru, u blizini kuće osobe koju označavaju bezbjednosno interesantnom, pronašla ručni raketni bacač - zolju. Iako su tada nezvanično govorili da sumnjaju da je trebalo da posluži za izvršenje krivičnog djela, nijesu zvanično saopštili čije ubistvo je spriječeno. Nekoliko dana prije toga, u vazduh je dignut tek renovirani lokal u Njegoševom parku...

Sredinom juna u tom gradu ubijen je Bogdan Milić (37). U tom napadu slučajno su ranjeni njegovi sugrađani Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48), koji su sjedjeli na terasi istog lokala u kom je bio i Milić.

Policija i tužilaštvo za to ubistvo osumnjičili su njihove sugrađane Mitra Markovića, Petra Laličića, Moša Paovića, Lazara Nedovića i Žarka Pejakovića.

Iz GP URA “Vijestima” su rekli da se nakon svega što se dešava, niko ne može osjećati bezbjednim u gradu pod Lovćenom i da su zbog takve situacije krajem juna tražili hitno održavanje vanredne sjednice Skupštine Opštine.

Odbornik GP URA Slavko Šole Janković rekao je “Vijestima” da je krajem juna predsjednica SO poslala poziv Popoviću, ali da se načelnik nije oglašavao.

Slavko Šole Janković
Slavko Šole Janković(Foto: GP URA)

Međutim, sada je uvažen je njihov zahtjev da prvi policajac prijestonice pred odbornicima pričao o paljenju automobila, bombaškim napadima, ubistvima, narkoticima na cetinjskim ulicama...

“Bezbjednosna situacija u prijestonici je takva da naši sugrađani više ne smiju parkirati automobil ako prethodno ne provjere da li na tom parkingu isto čini i neko bezbjednosno interesantno lice, jer rizikuju da im vozilo bude zapaljeno ili uništeno u bombaškom napadu. Isto moraju da rade i kada sa porodicom ili prijateljima krenu na kafu ili ručak, ako misle da izbjegnu zalutali metak”, rekao je Janković.

Istakao je da očekuje da će nakon sjednice zakazane za 14. oktobar i informacije koju će im Popović predstaviti, donijeti određene zaključke kako bi pokušali spasiti ono što se spasiti može.

“I ranije sam rekao da moje kolege, prijatelje i mene izuzetno tangira situacija koja je proizvod njihovog tridesetogodišnjeg djelovanja, jer smo (ne)rada policije i izvršne vlasti, svi mi u prijestonici potencijalne mete. Prijestonca u kojoj upravo zahvaljujući njima ne noći ni sedam hiljada Cetinjana treba svakih desetak dana da bude poprište kriminalnih sukoba, dok policija maltretira vozače, lovce, ugostitelje, političke aktiviste i kroz PR tekstove saopštava da je bezbjednost građana zadovoljavajuća”, rekao je Janković.

Bonus video: