Mandić, Knežević i Zogović pušteni iz pritvora

Njima je sinoć, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata
32945 pregleda 160 komentar(a)
Poslanici saslušani sinoć u ODT-u, Foto: Savo Prelević
Poslanici saslušani sinoć u ODT-u, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2019. 12:01h

Poslanici Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović pušteni su na slobodu jutros oko tri sata.

Njima je sinoć, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata. Tada je saopšteno da trojica poslanika DF-a počinju štrajk glađu.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zvanično je potvrdilo da su poslanici Demokratskog fronta pušteni na slobodu nakon žalbe.

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu saslušao je lica M.Z., M. K. i A.M. zbog krivičnih djela sprječavanje službenih lica u vršenju službene radnje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Nakon saslušanja ovim licima je državni tužilac rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata, koje je Osnovni sud u Podgorici je odlučujući po žalbi ukinuo", navodi se u saopštenju.

Knežević
Knežević(Foto: Boris Pejović)

Demokratski front je za danas u 13 sati zakazao pres konferenciju u Skupštini Crne Gore.

Pravni savjetnik poslanika DF-a, advokat Dražen Medojević, kazao je sinoć da se Zogoviću na teret stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se Mandić i Knežević terete za sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj trojici se na teret stavlja da su napali, odnosno sprječavali da radi, Ivana Brajovića.

Zogović
Zogović(Foto: Savo Prelević)

Skupština Crne Gore preksinoć je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe - 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

Bonus video: