Medojević: Očekujem da se Skupština zaštiti od osvete tužilaca

„Radi se o bolesnim izmišljotinama kojima Katnić pokušava da mi se osveti zbog mojih javnih raskrinkavanja veza DPS i vlasti sa mafijom i korupcije u samom tužilaštvu“, kaže se u reagovanju Medojevića
8578 pregleda 16 komentar(a)
Medojević u Skupštini, Foto: Savo Prelević
Medojević u Skupštini, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2019. 16:36h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da očekuje da Skupština Crne Gore odbaci zahtjev za skidanje njegovog imuniteta i da poslanici zaštite tu instituciju od osvete i odmazde tužioca.

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta Medojeviću kako bi se protiv njega mogao pokrenuti krivični postupak.

Istraga je pokrenuta protiv Medojevića jer su istražitelji, kako su prenijeli mediji, došli do saznanja da je preko posrednika uzeo deset hiljada eura od biznismena Duška Kneževića.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je "Vijestima" da to skupštinsko tijelo nije dobilo taj zahtjev.

Medojević je kazao da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, „umjesto da budu smjenjeni i uhapšeni, nastavljaju sa bestijalnim montažama i progonom lidera Demokratskog fronta“.

„Radi se o bolesnim izmišljotinama kojima Katnić pokušava da mi se osveti zbog mojih javnih raskrinkavanja veza DPS i vlasti sa mafijom i korupcije u samom tužilaštvu“, kaže se u reagovanju Medojevića.

On je rekao da očekuje da Parlament odbaci ovu, kako navodi, opasnu i bolesnu izmišljotinu Katnića i da poslanici zaštite ovu instituciju od osvete i odmazde tužioca.

„Ako se jednom prihvate ovi metodi namještanja i montiranja, koji su poznati iz 1948. godine, Katnić ce pored uništenja i razaranja tužilaštva razoriti i Parlament i demokratiju i državu Crnu Goru“, rekao je Medojević.

On je naglasio da Duško Knežević „nije dao ni centa ni njemu, ni PzP-u ni DF-u“.

„On je finansirao DPS i korumpirao nosioce vlasti, što dokazuje ovih dana i nedjelja na svojim snimcima. Od opozicije kakav je PzP i DF ništa nije ni mogao dobiti niti očekivati, a sam je priznao šta je i kako radio“, kazao je Medojević.

Prema nejgovim riječima, slučaj vezan za pranje novca se raspada na sudu zbog promašene optužnice i nemanja nijednog dokaza.

„Tako da je ovo još jedan panični pokušaj korumpiranog dvojca iz tužilaštva da me na silu i sramotu ponovo razvlače po sudovima i osude“, poručio je Medojević.

Bonus video: