Mijatovića sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti novinara

"Nevinost Mijatovića dokazaćemo tokom postupka", rekao je advokat Danilo Mićović
22914 pregleda 14 komentar(a)
Otašević dolazi sa urednikom "Dana", Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Otašević dolazi sa urednikom "Dana", Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2019. 23:33h

Službenik MUP-a Mladen Mijatović sumnjiči se da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti novinara.

Danilo Mićović, advokat Mijatovića, rekao je, nakon dvosatnog saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, da je riječ o nesporazumu i da ni na koji način njegov klijent nije želio da ugrozi novinara.

"Nevinost Mijatovića dokazaćemo tokom postupka", rekao je Mićović.

Mladen Mijatović
Mijatović sa advokatom(Foto: Savo Prelević)

Advokat Nebojša Asanović, pravni zastupnik Otaševića, rekao je da se iskazi njegovog klijenta i Mijatovića u ključnim djelovima ne slažu.

"Dobili smo dokaze na koje ranije nijesmo imali pravo. Riječ je o šest snimaka sa sigurnosnih kamera tržnog centra "Delta". Kada ih pregledamo planiraćemo odbranu", rekao je Asanović.

Mijatović je napao Otaševića dok je pokušao da fotografiše osobu koju obezbjeđuje biznismena Zorana Bećirovića, u društvu višeg tužioca Miloša Šoškića.

Novinar je policiji prijavio da ga je ovaj udarao, prijetio i vrijeđa, samo zbog toga jer je kanio da napravi snimak tužioca u društvu osobe koja je nedavno osumnjičena da je prijetila vještaku.

Vladimir Otašević
Otašević(Foto: Savo Prelević)

Tvrdi da je Šoškić sve to mirno posmatrao sa strane.

"Uhvatio me je za vrat i privukao sebi i počeo da me vrijeđa: 'Bubašvabo, p....a ti materina, izbriši te slike'. Na to mu je Bećirović rekao: ‘Nemoj ovdje, kamere su, riješićemo to’. Ovaj me je pustio, pa su se sva trojica, Bećirović, Šoškić i ovaj čovjek, udaljili. Sve ovo je vidio i čuo Miloš Šoškić... Riječ nije rekao i samo je nijemo gledao”,rekao je Otašević.

Otašević je juče u Osnovnom tužilaštvu saslušan, ali u svojstvu svjedoka. Njegov pravni zastupnik, advokat Nebojša Asanović tada je ocijenio da tužiteljka Vuksanović "iz njoj znanih razloga", još nije dodijelila Otaševiću status svjedoka oštećenog, iako su se za to već stekli uslovi.

Bonus video: