Neće odgovarati zbog žvaka od kanabisa

Nema osnova za pokretanje postupka protiv primaoca pošiljke iz Amerike
4231 pregleda 0 komentar(a)
Internet, Foto: Internet
Internet, Foto: Internet

Pakovanje žvaka od kanabisa stiglo je krajem prošle godine u Crnu Goru poštom iz Majamija, ali primalac pošiljke zbog toga neće odgovarati.

Tako je odlučio tužilac, nakon što su mu iz danilovgradskog Forenzičkog centra dostavljeni rezultati vještačenja pakovanja žvaka “bhang”.

Iz Uprave carina “Vijestima” je rečeno da su službenici Carinske ispostave Pošta Podgorica, sprovodeći mjere carinske kontrole, izvršili pregled pošiljke, pristigle 24. 12. 2018. godine, od pošiljaoca fizičkog lica iz Majamija za fizičko lice sa adresom prebivališta Herceg Novi:

“Koju su činili proizvodi za koje je postojala osnovana sumnja da sadrže opojne droge. U pošiljci su se između ostalih proizvoda nalazile i žvake ‘bhang’ (jedno pakovanje od 4 komada). Navedena pošiljka je istog dana, po nalogu nadležnog tužioca preuzeta od strane Uprave policije i poslata na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad”, pojasnili su iz Uprave Carina na čijem čelu je Vladan Joković.

Oni ističu da su ih iz Uprave policije informisali o ishodu u tom slučaju.

“Iz Uprave policije su nas informisali da se nakon dobijenog izvještaja o vještačenju od strane Forenzičkog centra Danilovgrad, nadležni tužilac izjasnio da nema elemenata za procesuiranje bilo kakve prijave protiv primaoca pošiljke iz oblasti zloupotrebe opojnih droga”, kazali su iz UC. Zaplijenjene žvakaće gume dio su “bhang” asortimana koji se od konoplje proizvodi u Americi, a sadrže THC ili CBD.

Prema dostupnim podacima mogu biti stopostotno napravljene od konoplje ili pomiješane sa ekstraktima manga i limunske trave.

Pakovanje od 100 mg sadrži četiri pojedinačno pakovane žvake, od kojih svaka sadrži 25 mg CBD.

Bonus video: