Nikšićaninu do 30 dana zatvora zbog otvaranja kafića

Njemu se stavlja na teret krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti
15739 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 01.04.2020. 16:10h

Nikšićanin Ž.J. dobio je zatvorsku kaznu do 30 dana jer je otvorio ugostiteljski objekat uprkos naredbi Ministarstva zdravlja.

Njemu se stavlja na teret krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. On je lišen slobode 28.marta, a krivično vijeće Osnovnog suda u Nikšiću odbilo je žalbu njegovog branioca kao neosnovanu.

Krivično vijeće Osnovnog suda u Nikšiću produžilo je pritvor Nikšićanima R.I. i V.L. uhašenima 18.marta, odnosno 21.marta.

“U sva tri navedena slučaja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su okrivljeni prekršili naredbe Ministarstva zdravlja Crne Gore za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa, koja se odnosi na zabranu otvaranja ugostiteljskih objekata - kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Nikšiću.

Bonus video: