Novi snimak krivolova na Skadarskom jezeru: Strujom love ukljevu

Shodno Naredbi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, od 21.01.2020. godine na Skadarskom jezeru zabranjen je ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, do poboljšanja hidroloških prilika
13869 pregleda 7 komentar(a)
Izlovljavanje ukljeve strujom, Foto: Printscreen
Izlovljavanje ukljeve strujom, Foto: Printscreen

Više nepoznatih osoba strujom izlovljavaju ukljevu na Skadarskom jezeru, vidi se na snimku dostavljenom "Vijestima".

Oni su ribu izlovljavali dok je na snazi ribolovni zabran.

Osobe koje su "Vijestima" dostavile snimak kazale su da je napravljen prije nekoliko dana.

"Vijesti" su i jutros objavile snimak na kome se vidi kako nepoznati muškarac strujom izlovljava ribu na Skadarskom jezeru.

Shodno Naredbi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, od 21.01.2020. godine na Skadarskom jezeru zabranjen je ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, do poboljšanja hidroloških prilika.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo je i Call centar kako bi omogućili savjesnim građanima da prijave nelagne aktivnosti u parkovima. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti.

NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima ovog zaštićenog područja.

Bonus video: