Nrekić "pere ruke", sad tvrdi da nije rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji - Vijesti.me
Tužilaštvo ekspresno reagovalo, u policiji saslušan prvi čovjek Ulcinja

Nrekić "pere ruke", sad tvrdi da nije rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji

U izjavi policijskim inspektorima, Nrekić je negirao da je novinaru Vijesti, tokom razgovora, rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji. Vijesti posjeduju audio zapis razgovora novinara sa Nrekićem

Nrekić
Nrekić (Foto: Samir Adrović)

Predsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić, saslušan je danas u ulcinjskoj policiji na navode o partijskom zapošljavanju koje je iznio u tekstu „Zapošljavamo po partijskoj liniji“, objavljenom u Vijestima u nedjelju 2. februara, saznaju Vijesti.

Nrekić je saslušan po nalogu osnovnog državnog tužioca Faruka Resulbegovića.

U izjavi policijskim inspektorima Nrekić je negirao da je novinaru Vijesti, tokom razgovora, rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji.

„Kao što možete vidjeti, u tekstu stoji da  se protivim takvom zapošljavanju a kada sam govorio o tome mislio sam na situaciju u opštini koju sam zatekao kada sam došao na čelo prije godinu i po“, kazao je Nrekić, prenio je sagovornik Vijesti iz istrage.

Tužilaštvo je ekspresno reagovalo istoga dana kada je tekst objavljen i pokrenulo izviđaj, saopšteno je nezvanično Vijestima.

Po nalogu Resulbegovića, prema istim saznanjima, biće provjerena sva zapošljavanja od kada je Nrekić postao predsjednik Opštine u maju 2018.

„U toku su provjere, ukoliko se dokaže da je bilo toga, biće procesuirani svi odgovorni, bez obzira o kome se radi“, kazao je Vijestima sagovornik iz istrage.

Vijesti posjeduju audio zapis razgovora novinara sa Nrekićem.

Nrekić je rekao da u Opštini postoji 190 stalno zaposlenih radnika i 90 preko, koji su rezultat partijskog zapošljavanja.

To je kazao odgovarajući na pitanje - zašto je u zadnje vrijeme evidnetno zapošljavanje u komunalnoj policiji, uprkos tome što Opština kuburi sa viškom zaposlenih. Na pitanje da li i DPS zapošljava partijski, Nrekić je odgovorio “DPS završava kao i oni“.


Vidi sve komentare