Nrekić "pere ruke", sad tvrdi da nije rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji

U izjavi policijskim inspektorima, Nrekić je negirao da je novinaru Vijesti, tokom razgovora, rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji. Vijesti posjeduju audio zapis razgovora novinara sa Nrekićem
23059 pregleda 35 komentar(a)
Nrekić, Foto: Samir Adrović
Nrekić, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 03.02.2020. 13:50h

Predsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić, saslušan je danas u ulcinjskoj policiji na navode o partijskom zapošljavanju koje je iznio u tekstu „Zapošljavamo po partijskoj liniji“, objavljenom u Vijestima u nedjelju 2. februara, saznaju Vijesti.

Nrekić je saslušan po nalogu osnovnog državnog tužioca Faruka Resulbegovića.

U izjavi policijskim inspektorima Nrekić je negirao da je novinaru Vijesti, tokom razgovora, rekao da DPS zapošljava po partijskoj liniji.

„Kao što možete vidjeti, u tekstu stoji da se protivim takvom zapošljavanju a kada sam govorio o tome mislio sam na situaciju u opštini koju sam zatekao kada sam došao na čelo prije godinu i po“, kazao je Nrekić, prenio je sagovornik Vijesti iz istrage.

Tužilaštvo je ekspresno reagovalo istoga dana kada je tekst objavljen i pokrenulo izviđaj, saopšteno je nezvanično Vijestima.

Po nalogu Resulbegovića, prema istim saznanjima, biće provjerena sva zapošljavanja od kada je Nrekić postao predsjednik Opštine u maju 2018.

„U toku su provjere, ukoliko se dokaže da je bilo toga, biće procesuirani svi odgovorni, bez obzira o kome se radi“, kazao je Vijestima sagovornik iz istrage.

Vijesti posjeduju audio zapis razgovora novinara sa Nrekićem.

Nrekić je rekao da u Opštini postoji 190 stalno zaposlenih radnika i 90 preko, koji su rezultat partijskog zapošljavanja.

To je kazao odgovarajući na pitanje - zašto je u zadnje vrijeme evidnetno zapošljavanje u komunalnoj policiji, uprkos tome što Opština kuburi sa viškom zaposlenih. Na pitanje da li i DPS zapošljava partijski, Nrekić je odgovorio “DPS završava kao i oni“.

Bonus video: