Odmazda zbog ranjavanja Đurovića?

Na njih je iz vatrenog oružja pucano oko 10.30 sati, nakon što su izašli iz restorana “Savoja” i krenuli ka Klisićevom “audiju”
38175 pregleda 3 komentar(a)
Uviđaj nakon pucnjave u Baru, juče, Foto: Vijesti
Uviđaj nakon pucnjave u Baru, juče, Foto: Vijesti
Ažurirano: 02.11.2019. 08:48h

Policijski inspektori utvrđuju da li je jučerašnja pucnjava u Baru, “brzi odgovor” kriminalnog klana na ranjavanje Jova Đurovića i ubistvo Gorana Savića prošle subote u Amsterdamu, ali to nije jedini pravac istrage, saopšteno je nezvanično “Vijestima” iz policije.

U centru tog lučkog grada juče je likvidiran Jovan Klisić i teško ranjen njegov prijatelj Velizar Gardašević.

Na njih je iz vatrenog oružja pucano oko 10.30 sati, nakon što su izašli iz restorana “Savoja” i krenuli ka Klisićevom “audiju”.

Iz policije je rečeno da su u automobilu “seat”, iz kojeg je u pokretu ispaljen rafal, najvjerovatnije bila dvojica napadača, ali policija ne isključuje mogućnost da je ista osoba vozila i pucala u Barane...

Ka Klisiću i Gardaševiću ispaljeno je oko 12 do 13 metaka, saopšteno je nezvanično “Vijestima” iz policije.

Jovan Klisić
Jovan Klisić(Foto: Savo Prelević)

Neposredno nakon pucnjave, Klisić je napravio karambol - teško ranjen uspio je da uđe u svoje vozilo i pokušavajući da pobjegne, udario je u nekoliko parkiranih automobila i kontejner... Nedugo zatim podlegao je povredama.

Gardašević je operisan u barskoj Opštoj bolnici i njegovo stanje sinoć je bilo stabilno.

Nastavak rata?

Vozilo korišćeno u napadu policija je pronašla zapaljeno u naselju Bjeliši. Navodno, u istom požaru zapaljeno je i oružje iz kojeg je pucano.

“Vozilo iz kojeg je, najvjerovatnije, u pokretu izvršeno krivično djelo, pronađeno je zapaljeno u Bjelišima. Istragom ćemo utvrdi kojim putnim pravcem su se kretali... Mogući motivi svakako su nastavak obračuna kriminalnih grupa sa teritorije opštine Bar, a to će se svakako utvrdi kroz istražni postupak”, kazao je novinarima šef barske policije Veselin Magovčević.

Restoran “Savoja” u vlasništvu je porodice pokojnog Armina Muše Osmanagića, koji je ubijen na pragu tog objekta 2014. godine.

Neposredno nakon što je pogođen hicem iz puške sa snajperom, juče stradali Klisić tada je ispalio “kišu” metaka ka kafiću u vlasništvu Jova Đurovića.

Đurovićev brat Luka stradao je u saobraćaju 2013. godine, a on i ubijeni Osmanagić važili su za šefove suprotstavljenih kriminalnih klanova u toj opštini.

Iz Uprave policije juče je “Vijestima” je rečeno da su Klisić i Gardašević bliski klanu pokojnog Osmanagića.

“Na informativni razgovor privedeno je više destina bezbjednosno interesantnih osoba, najviše onih koji pripadaju kriminalnoj grupi koju predvodi Alan Kožar. Na spisku za provjeru su sve osobe koje su imale konflikt sa članovima klana Osmanagića, odnosno sa Klisićem i Gardaševićem”, kazao je izvor “Vijesti” iz policije i dadao da će policajci pregledati video-materijal koji će izuzeti sa nadzornih kamera u okolini mjesta ubistva.

Velizar Gardašević
Ranjeni Velizar Gardašević(Foto: Facebook)

Iz Uprave policije juče su zvanično saopštili da službenici te institucije intenzivno rade na rasvjetljavanju upotrebe vatrenog oružja na štetu dvije osobe u Baru...

“Policija je nedugo nakon prijave događaja pretragom terena pronašla zapaljeno vozilo koje je, kako se sumnja, korišćeno prilikom izvršenja ovog krivičnog djela... Službenici Uprave policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja”, rečeno je iz UP..

Klisić pucao na lokal Đurovića

Baranin Jovan Klisić, koji je juče ubijen u Baru, krajem 2017. godine osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog 18 metaka pronađenih u njegovom automobilu.

U policijskoj evidenciji bio je označen kao član klana ubijenog Armina Muše Osmanagića.

Sudija ja tada, obrazlažući presudu, rekao da je kazna adekvatna jer je Klisić više puta osuđivan za isto krivično djelo.

Klisić je takođe tužio i dobio od države 4.500 eura, zbog četvoromjesečnog neosnovanog boravka u pritvoru, u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

U junu 2015. godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala „La Esquina” u Baru, septembra 2014. godine.

Tužilac je pred kraj tog postupka izmijenio optužnicu, pa je Klisić optužen za izazivanje opšte opasnosti, a ne za pokušaj ubistva.

Lokal je u vlasništvu porodice pokojnog Luke Đurovića, a Klisić je rafal ispalio nakon što je saznao da je ubijen njegov prijatelj Armin Osmanagić.

Jovo Đurović na suđenju je kazao da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne poznaje optužene.

Prema informacijama iz policije, Đurovići i Osmanagić bili su na čelu suprotstavljenih kriminalnih klanova.

Hapšenja po nalogu SDT-a

Policija je tokom prethodna dva dana uhapsila tri osobe, a nezvanične informacije govore da bi ta grupa mogla biti povezana i sa grupom koja je juče pucala u Baru.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da istražitelji provjeravaju da li je jedan od uhapšenih, 20. avgusta, maskiran i naoružan ušao u restoran “Savoja” i ubrzano izašao, nakon što je navodno utvrdio da njegova meta nije u tom objektu.

Dio medija i tada je spekulisao da je meta bio Gardašević, što je juče potvrdio i Magovčević.

“Moje mišljenje je da postoji mogućnost da ima povezanosti imeđu ova dva krivična djela... Postoji mogućnost da su i u tom slučaju mete bile lica prema kojima je danas izvršeno ovo krivično djelo”.

Više izvora iz policije potvrdilo je da je među uhapšenima Podgorčanin V. L.

Tom akcijom rukovodilo je Specijalno državno tužilaštvo.

Gardašević hapšen više puta

Gardašević je u policijskoj evidenciji označen kao bezbjednosno interesantna osoba. Hapšen je nakon što je policija kod njega pronašla pištolj.

Četiri godine ranije osumnjičen je da je zajedno sa nekim članovima takozvanog zagoričkog klana, pokušao da od Baranina iznudi 205.000 eura i dva automobila – BMW X5 i “mercedes”...

Gardašević je 2014. godine osuđen na šest mjeseci zatvora zbog prijetnji Baraninu A. P. da će ga povrijediti ukoliko mu ne prepusti zakup jedne plaže u Čanju.

Bio je u kumovskim odnosima sa Veselinom Kalezićem, ubijenim 19. novembra 2018. godine.

On je važio za osobu blisku šefovima kavačkog klana

Bonus video: