Osuđuju prijetnje upućene Mađariću

Ralević je uhapšen prije tri dana, nakon što je komentarom napisanim na Fejsbuku pozvao da se likvidira Mađarić i njegova porodica.
4842 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.01.2020. 11:10h

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije saopštili su da najoštrije osuđuju prijetnje Beranca Mila Ralevića (56) koje je uputio komandiru nikšićke policije Darku Mađariću.

Ralević je uhapšen prije tri dana, nakon što je komentarom napisanim na Fejsbuku pozvao da se likvidira Mađarić i njegova porodica.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da ga sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti.

“Nikšićani, likvidirajte ovo pseto i njega i njegovu porodicu bez razmišljanja, neka mu posle pomogne Aco Đukanović”, napisao je Ralević.

Iz Savjeta su za “Vijesti” rekli da su zabrinuti i zbog sadržaja dalje diskusije nakon te objave:

“Jer se nastavilo neprimjereno i neprihvatljivo kvalifikovanje policijskog službenika pri čemu su neosnovano i bez argumentacije iznijeti i navodi koji se odnose na njegov ukupan profesionalni rad. U tim aktivnostima učešće su uzela i pojedina bezbjednosno interesantna lica”, saopšteno je iz Savjeta na čijem je čelu Aleksandar Zeković.

Oni su ukazali na pozitivnu tekovinu crnogorske sudske prakse koja je naročito važna za zaštitu ljudskih prava svih građana Crne Gore:

“Crnogorski sudovi prijetnje upućene i preko društvenih mreža uvažavaju kao ozbiljne i objektivno ostvarljive. Savjet je ispratio postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti Berane u konkretnom slučaju i ocijenio da se prema građaninu M.R. postupalo odgovorno i profesionalno. Građanin nije imao primjedbi na postupanje policije. Potvrdio je autentičnost svoje javne objave. Iskazao je žaljenje uz spremnost da se i javno izvini policijskom službeniku D. M. Saopštio je da je nasjeo na pojedine komentare”, objasnili su oni.

Istakli su da su kontaktirali i Mađarića:

“Koji je saopštio da se nelagodno i neprijatno osjeća zbog ove objave, posebno zato što se prijeti i njegovoj porodici”.

Iz Savjeta ističu da je Mađarić dugogodišnji službenik policije, koji je više puta nagrađivan i pohvaljivan zbog profesionalnog i zakonitog rada, te da je oženjen i roditelj dvoje maloljetne djece.

Ralević je na saslušanju u policiji priznao da je napisao komentar, ali da se kaje, jer je nasjeo na komentare o Mađariću.

Ispričao je i da Mađarića ne poznaje, obećavši da će mu se javno izviniti.

Bonus video: