Podignuta optužnica protiv Rovčanina, Stupara, podoficira...

Jedrenjak je pretresen neposredno prije nego što je trebalo da isplovi iz Tivta na dvonedjeljno školsko krstarenje sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora do Turske i Grčke
5062 pregleda 2 komentar(a)
Brod "Jadran", Foto: Siniša Luković, Siniša Luković
Brod "Jadran", Foto: Siniša Luković, Siniša Luković

Optužnica protiv grupe koja je osumnjičena za pokušaj šverca 56 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran" u Tivtu dostavljena je Višem sudu, potvrđeno je "Vijestima".

Predmet je kod predsjednika suda, koji će narednih dana, u zakonskom roku, odlučiti o osnovanosti optužbe.

Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić osumnjičeni su da su na čelu kriminalne organizacije koja je pokušala da švercuje drogu. Istražitelji sumnjaju da je je grupa kojoj je pripadao i Vojin Stupar oformljena tokom 2018, i da su njih trojica pakovali kokain vrijedan preko pet miliona eura.

Osim njih trojice, pod istragom su podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i Tivćanin Radomir Ostojić, dok je status svjedoka saradnika dodijeljen starijem vodniku Milošu Kuljiću.

Racija na školskom brodu "Jadran" izvedena je 19. aprila ove godine, kada je pronađen kokain.

Jedrenjak je pretresen neposredno prije nego što je trebalo da isplovi iz Tivta na dvonedjeljno školsko krstarenje sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora do Turske i Grčke.

Zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja najvrednijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

Policajcima i forenzičarima koji su pretraživali “Jadran” i izuzimali tragove, rukovodio je zamjenik SDT, specijalni tužilac Saša Čađenović.

U istragu je bila uključena i Vojno-bezbjednosna služba Ministarstva odbrane, koja je, kako su saopštili iz MO, i otkrila namjeru kriminalaca da zloupotrijebe njihov jedrenjak.

Bonus video: