Policija pronašla novac, drogu i oružje: Četiri osobe uhapšene, protiv tri podnijete prekršajne prijave

"Policijski službenici su u akcijama sprovedenim od 07. maja do danas oduzela 24 pakovanja marihuane oko 1,7 kg, devet pakovanja kokaina, četiri pakovanja heroina i 40 komada tableta koje se nalaze na listi opojnih droga"
10872 pregleda 4 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava policije
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava policije

Podgorička policija je u sklopu aktivnosti preduzetih prethodnih dana koje su bile usmjerene na suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga pronašla i oduzela različite vrste droga oružje i novac stečen prodajom opojnih droga. Četiri osobe su uhapšene zbog krivičnih djela, a protiv tri osobe su podnijete prekršajne prijave.

J.P. (24), F.F. (27), A.V. (25) i bezbjednosno interesantno lice V.D. (23) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Protiv P.B. (19), V.N. (33) i V.I. (22) podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

"Policijski službenici su u akcijama sprovedenim od 07. maja do danas oduzela 24 pakovanja marihuane oko 1,7 kg, devet pakovanja kokaina, četiri pakovanja heroina i 40 komada tableta koje se nalaze na listi opojnih droga. Osim droge policija je pronašla i oduzela novac za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga i pištolj marke CZ M70 cal. 9mm u ilegalnom posjedu. Zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga slobode su lišeni J.P. (24), F.F. (27), A.V. (25) i bezbjednosno interesantno lice V.D. (23). Pored toga A.V. se tereti i za krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da je policija kod V.D. pronašla marihuanu i predmete namjenjene za mjerenje i pakovanje opojne droge, u vozilu J.P. pronađene su tablete i heroin dok je kokain pronađen kod F.F.

"Pretresom stana i vozila A.V. policija je pronašla osam pakovanja marihune težine oko 1,5 kg, pakovanje kokaina, pištolj marke CZ M70 cal. 9mm u ilegalnom posjedu, predmete za mjerenje i pakovanje opojne droge i novac stečen prodajom opojnih droga. Preventivnim kontrolama na ulicama Glavnog grada policija je kod P.B. (19), V.N. (33) i V.I. (22) pronašla i oduzela tri pakovanja opojne droge marihuana. Protiv ovih osoba podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", kazali su iz UP.

Bonus video: