Porodica Ljumović od policije traži da vrate pasoš i oduzete stvari

"Prinuđeni smo da na ovaj način skrenemo pažnju na nezakonito ponašanje kao i da potražimo odgovor zbog čega se Ljumović Aleksandru ne vraćaju stvari i kome je u interesu da se on lišava svojih ustavnih prava i sloboda“, navodi se u obraćanju porodice Ljumović
4934 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Redakciji “Vijesti“ se preko advokata Nikole Ivanović iz Podgorice, obratila porodica Ljumović, negodujući na postupanje policije prema njihovom sinu Aleksandru Ljumoviću, u vezi povraćaja privremeno oduzetih stvari.

"U martu 2019. godine, naš sin i brat Aleksandar Ljumović uhapšen je prilikom ulaska u Crnu Goru zbog lažnih optužbi da je član kriminalne organizacije koja je navodno učestvovala u krivičnom djelu na štetu Miodraga Kruščića. Prilikom hapšenja od njega su oduzete lične stvari ii dokumenta. Nakon što mu je istekao pritvor od šest mjeseci zbog toga što optužnica nije podignuta, on se našao na slobodi. Međutim, Uprava policije i inspektori kriminalističke policije ne žele da vrate oduzete stvari i pasoš. Porodica se već dva mjeseca svakodnevno interesuje i traži vraćanje oduzetih stvari lično i preko advokata. Međutim, iz policije uporno odbijaju da stvari vrate uz razne izgovore. Na ovaj način, Aleksandru je ograničeno kretanje protivno Ustavu i zakonu jer ne postoji bilo kakava sudska mjera. Prinuđeni smo da na ovaj način skrenemo pažnju na nezakonito ponašanje kao i da potražimo odgovor zbog čega se Ljumović Aleksandru ne vraćaju stvari i kome je u interesu da se on lišava svojih ustavnih prava i sloboda“, navodi se u obraćanju porodice Ljumović.

Advokat Nikola Ivanović, branilac Ljumovićev, obratio se Centru bezbjednosti Podgorice 10. decembra 2019. godine i 14. januara 2020. godine, sa zahtjevom za povraćaj privremeno oduzetih stvari od 06. marta 2019.

Istakao je da nemaju veze sa krivičnim djelom, niti su potrebne za dalji tok postupka, i zamolio da Ljumoviću vrate pasoš.

Bonus video: