Predstavljena vježba hapšenja međunarodne grupe krijumčara droge

Boljević je objasnio je da su samo menadžment policije i specijalna tužiteljka znali da je u pitanju vježba, a da su policajci na terenu postupali kao da je u pitanju realna situacija
3221 pregleda 0 komentar(a)
Sa presa, Foto: Jelena Jovanović
Sa presa, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.12.2019. 13:02h

U podgoričkom Centru bezbjednosti predstavljena je vježba hapšenja međunarodne grupe krijumčara droge, odrađena uz podršku EURoL 2 projekta.

Predstavnici tog projekta, Fabricio Fantini, vođa projekta EURoL 2, i Andreas Holzer, šef Odjeljenja za organizovani kriminal Austrijske kriminalističke službe, rekli su da je saradnja sa crnogorskom policijom i tužilaštvom odlična.

Prema scenariju, oficir za vezu austrijske policije javio je crnogorskim istražiteljima da će u Podgoricu sletjeti osoba koja je u Crnoj Gori kako bi dogovorila trgovinu narkoticima.

Odgovarajući na pitanje "Vijesti", v.d. šefa podgoričkog Interpola, Dejan Boljević, objasnio je da su samo menadžment policije i specijalna tužiteljka Nataša Bošković znali da je u pitanju vježba, a da su policajci na terenu postupali kao da je u pitanju realna situacija.

Svi govornici su ocijenili da je vježba izuzetno uspješno izvršena.

Nakon što je šef Odjeljenja za organizovani kriminal Austrijske kriminalističke službe kazao da je sa crnogorskim kolegama razgovarao i o stvarnim slučajevima, "Vijesti" su pitale da li su spomenuli i ubistvo Vladimira Roganovića u Beču i da li u tom slučaju ima nešto novo.

Boljević je kazao da nije ovlašćen da govori o konkretnom slučaju, ali da sa kolegama iz Austrije intenzivno sarađuju na svim predmetima.

Bonus video: