Pritvor zbog odlaska u goste, u Istražni zatvor poslate i četiri osobe jer su poslije 19 časova bile na ulici

Protiv P. P. i B. N. optužni predlog podnijet zbog kršenja zabrane okupljanja u stanu lica koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva
30963 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2020. 11:10h

Podgoričanima P. P. i B. N. određen je pritvor zbog kršenja privremene mjere zabrane okupljanja u stanu osoba koje nisu članovi zajedničkog domaćinstva.

Osim njih i E.F., I.K., A.N. i P.J. poslati su u Istražni zatvor zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici protiv njih je Osnovnom sudu u Podgorici podnijelo optužne predloge.

"Uvaženi su predlozi za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, pa je Osnovni sud u Podgorici ovim licima odredio pritvor", saopštila je portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Pojasnjla je da je protiv P. P. i B. N. optužni predlog podnijet zbog kršenja zabrane okupljanja u stanu lica koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

"Državni tužilac je saslušao ova lica, rešenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv P.P. B.N.

Optužni predlozi podnijeti su i protiv E.F. , I.K., A.N. i P.J. jer su suprotno zabrani napustili objekte stanovanja posle 19 časova" saopštila je tužiteljka Mandić.

Objasnila da je i njima prvobitno određeno zadržavanje do 72 sata, a da je u tom roku sudija prihvatio prijedlog tužioca za određivanje pritvora.

Iz Uprave policije se saopšteno da je zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19 do 5 časova krivično procesuirala još 12 osoba iz Danilovgrada, Bijelog Polja, Plava, Rožaja, Budve, Bara i Pljevalja.

Bonus video: