Rovčanin: Neko u RTCG je po naređenju "spolja" cenzurisao snimak napada na Otaševića

"Tražimo odgovornost u javnom servisu, kako bi se utvrdilo ko je suprotno standardima novinarske profesije pokusao nauditi svom kolegi"
4687 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate
Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate

Portparol Demokrata, Nikola Rovčanin kazao je da ova partija zahtijeva da se odmah bez odlaganja pokrene postupak kojim će se utvrditi ko je u RTCG i po čijem nalogu objavio nepotpun snimak incidenta u kojem je izvršen napad na novinara DAN-a Vladimira Otaševića, saopšteno je iz ove partije.

"Tražimo odgovornost u javnom servisu, kako bi se utvrdilo ko je suprotno standardima novinarske profesije pokusao nauditi svom kolegi. Nakon što se utvrdi ko je odgovoran za neprofesionalno postupanje, znaćemo i sam motiv ovog čina, koji je očito usmjeren na manipulisanje javnoscu", saopštio je Rovčanin.

Dodaje da ovaj slučaj ne predstavlja samo urušavanje novinarske solidarnosti, "već veoma opasno djelovanje sa ciljem da se u javnosti stvori netačna slika o cjelokupnom događaju i prije svega pokusaju rehabilitovati Šoškić i Bećirović."

"Iznenađujuće je to što je neko u RTCG, vjerovatno po naređenju „spolja“ pokušao da cenzurom zaustavi širenje javne osude napada na novinara i pasivnog ponašanja tuzioca. Danas imamo kompletan snimak koji svjedoči o nemilom dogadjaju. Dakle, više nije sporno da je RTCG napravio grešku i omogućio drugim medijima da šire netačnu vijest, pa su se stekli uslovi da se kompletan slučaj ispita i kazne odgovorni", zaključio je Rovčanin.

Bonus video: