Suđenje Boškoviću i Juretiću počinje 26. februara

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma, uhapšeni su 1. novembra, dan nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan snimak razgovora između njih i Nenezića
1777 pregleda 0 komentar(a)
Juretić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Juretić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Početak suđenja građevinskim inspektorima Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću, kao i okrivljenom investitoru Bošku Neneziću, zakazan je za 26. februar.

To je “Vijestima” saopštio portparol kotorskog Osnovnog suda, sudija Špiro Pavićević.

“...U vezi s krivičnim postupkom protiv okrivljenog Bošković Zorana i Juretić Vladana, zbog krivičnog djela primanje mita izvršenog u saizvršilaštvu... okrivljenog Bošković Zorana, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pokušaju... i okrivljenog Nenezić Boška, zbog krivičnog djela davanje... koji se vodi po optužnici ODT Kotor, možemo Vam saopštiti da je u tom predmetu... glavni pretres zakazan za dan 26.02.2020. godine”, navodi se u odgovoru Pavićevića.

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma, uhapšeni su 1. novembra, dan nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan snimak razgovora između njih i Nenezića, tokom kojeg biznismen u jednom ugostiteljskom objektu predaje 5.000 eura Boškoviću, kako bi mu dozvolili nastavak gradnje na objektu uprkos istekloj dozvoli.

Dan nakon emitovanja emisije, ostavku je podnio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Postupajući sudija, međutim, neće kao dokaze moći da koristi snimke koje je mobilnim telefonom i satom sa kamerom napravio Nenezić, jer je Viši sud uvažio žalbu branilaca pritvorenih građevinskih inspektora i naložio da se oni izuzmu iz spisa predmeta.

Koristiće se, međutim, dokazi prikupljeni mjerama tajnog nadzora, koje je sprovodila policija.

“Viši sud u Podgorici je svojim rješenjem od 20. 1. 2020. godine, preinačio rješenje ovog suda od 19. 12. 2019. godine... na način što je rješenje potvrđeno u dijelu koji se odnosi na odbijanje predloga za izdvajanje iz spisa predmeta dokaza pribavljenih primjenom mjera tajnog nadzora, dok je ukinuto u dijelu koji se odnosi za izuzimanje iz spisa predmeta audio i video-snimaka snimljenih mobilnim telefonom i ručnim satom - kamerom okrivljenog Nenezić Boška”, objasnio je ranije sudija Pavićević.

Bonus video: