Suđenje Medojeviću: Uplatili po 2.000 eura, a nisu stalno zaposleni

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći
5452 pregleda 5 komentar(a)
Boris Pejović, Foto: Boris Pejović
Boris Pejović, Foto: Boris Pejović

U nastavku suđenja lideru Pokreta za Promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije, danas je u Višem sudu u Podgorici saslušano pet svjedoka.

Četiri svjedoka su kazali da su uplatili po 2.000 eura na ime donacije, za izbornu kampanju.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je prigovorila u vezi porijela tog novca, ističući da su pojedini svjedoci nezaposleni, da se izdržavaju od očeve penzije i da su u suprotnosti sa dokazima.

Nebojša Medojević je ovakve prigovore tužioca okarakterisao kao još jedan u nizu potvrde da se radi o političkom progonu. Istakao je da su sve donacije uredno prijavljene i da su sve bile po zakonu o finansiranju političkih partija.

“Radi se o legalnim donacijama, dat u skladu za zakonom o finansiranju političkih partija, I koji je dozvoljen. Ovo je politički progon. Demokratska partija socijalista je imala 30.000 eura uplatu na ime donacija od korisnika primanja materijalne pomoći sa Vrela ribničkih u Podgorici, a tužilac se nije tima bavila odakle im novac”, naveo je lider PzP-a.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: