Suđenje Ramusoviću za prebijanje samohrane majke: Beranac prije suđenja pljunuo ka Krstić?

Ramusović je na pitanje sudije da li je to uradio, odgovorio da je samo rekao "puu", odnosno da nije pljunuo
23166 pregleda 18 komentar(a)
Muhamed Ramusović, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Muhamed Ramusović, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 29.01.2020. 15:21h

Suđenje Berancu Muhamedu Ramusoviću koji je optužen da je sugrađanki Jeleni Krstić nanio teške tjelesne povrede, danas je prekinuto u Osnovnom sudu u ovom gradu jer je prije početka, kako tvrdi advokat oštećene Srđan Lješković, došlo do incidenta u kojem je ugrožena bezbjednost njegove klijentkinje.

Lješković je, tražeći odlaganje suđenja, rekao da je Ramusoviću u hodniku dok je prolazio pored Krstićeve, pljunuo prema njoj i i nešto dobacio.

"Moja klijentikinja je u šoku i nakon ovoga nema uslova za održavanje ročišta" kazao je Ljesković.

Ljesković dodao da su veći incident spriječili zatvorski komandiri koji su sprovodili Ramusovića.

"Želim da istaknem izuzetno profesionalan odnos sprovodničke službe ZIKS Bijelo Polje koji su brzom reakcijom spriječili veći incident. Očekujem da Vrhovni sud u što kraćem roku obezbijedi iste uslove ostalim sudovima u Crnoj Gori, kao što i sam ima", kazao je Lješković.

Ramusović je na pitanje sudije da li je to uradio, odgovorio da je samo rekao "puu", odnosno da nije pljunuo.

Sudija Dubravka Popović je udaljila Ramusovića iz sudnice i saslušala vještaka medicinske struke.

Novo ročište je zakazano 7. februar.

Ramusović je u pritvoru o početka novembra, a tereti se da je krajem oktobra na radnom mjestu pretukao samohranu majku Jelenu Krstić.

Njemu se sudi za krivična djela nasilničkog ponašanje i nanošenje teške tjelesne povrede.

"Današnji incident u holu Osnovnog suda u Beranama, kada je okrivljeni uspio da pljune i zastraši oštećenu, izaziva ozbiljnu zabrinutost, jer uslovi u našim sudovima ne obezbjeđuju sigurnost žrtava, branilaca, lica za podršku, pa ni samih sudija i ostalih učesnika u sudskom postupku", kazala je Maja Raičević iz NVO Centar za ženska prava.

"Uprkos odgovarajućoj reakciji službenika zatvora u Bijelom Polju, koji su onemogućili fizički kontakt okrivljenog sa oštećenom i izuzetno profesionalnom odnosu postupajuće sudije Popović, smatramo da je potrebno u što kraćem roku obezbijediti prostorne i druge kapacitete sudova, kako bi se žrtve zaštitile od zastrašivanja i traumatizacije kakvoj smo danas svjedočili", kazala je Raičević.

Bonus video: