Tužilaštvo ispituje je li bilo zlostavljanja Juretića u pritvorskoj sobi

Na snimcima dostavljenim “Vijestima” vidi se kako pritvorenici inspektora tjeraju da radi vježbe - “da bere grožđe” ili mu vezanom naređuju da ne smije da padne, dok mu je uz tijelo, platnom pričvršćena tanka drvena palica, na čijem je vrhu nešto što podsjeća na jabuku
18455 pregleda 25 komentar(a)
Juretić nakon hapšenja, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Juretić nakon hapšenja, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo ispitaće što se dešavalo u zatvorskoh sobi u kojoj je do danas boravio pritvoreni građevinski inspektor Vladan Juretić. Postupajući tužilac jutros je, povodom teksta objavljenog u Vijestima, po službenoj dužnosti formirao predmet kako bi utvrdio sve činjenice.

"U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran predmet povodom navedenog događaja", odgovorilaje portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić.

Vijesti su jutros objavile da Juretića cimeri iz zatvorske sobe navodno mjesecima zlostavljaju, ali on odbija to da prizna službenicima Istražnog zatvora.

Na snimcima dostavljenim “Vijestima” vidi se kako pritvorenici inspektora tjeraju da radi vježbe - “da bere grožđe” ili mu vezanom naređuju da ne smije da padne, dok mu je uz tijelo, platnom pričvršćena tanka drvena palica, na čijem je vrhu nešto što podsjeća na jabuku...

Juretić je od jutros smješten odvojeno od ostalih pritvorenih lica, iako je i danas službenicima UIKS-a tvrdio da ga niko ne muči.

Isto je ponovio i pred savjetnicima Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, ujedno odbijajući da im da saglasnost da ispituju jesu li mu prekršena ljudska prava.

Bonus video: