U Nikšiću procesuirano četvoro zbog nepoštovanja zabrane izlaska

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti sinoć usvojilo mjeru o zabrani izlaska nakon 19 časova
40354 pregleda 25 komentar(a)
Kontrola u Nikšiću, Foto: Uprava policije
Kontrola u Nikšiću, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 31.03.2020. 21:14h

Policija je večeras u Nikšiću zbog kršenja naredbe o zabrani izlaska od 19.00 do 05.00 časova krivično procesuirala četiri osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) sinoć je usvojilo nove privremene mjere za zaštitu građana od koronavirusa, prema kojima je zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 19 do pet sati ujutro od ponedjeljka do petka, a vikendom će mjera važiti od subote od 13 do ponedjeljka do pet sati ujutro.

Za vrijeme trajanja zabrane, lica koja izvode kućne ljubimce, mogu da borave na javnoj površini, najviše 60 minuta.

"Ova zabrana ne odnosi se na lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji-uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne djelatnosti na gazdinstvima i sl.), što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac", pojašnjeno je sinoć iz Vlade.

Djeci mlađoj od 12 godina zabranjen je boravak na otvorenom javnom prostoru, u periodu od pet do 19 časova, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mjere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra;

"Zabrana sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama. Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Mjere su privremenog karaktera i primjenjivaće se 15 dana od dana stupanja na snagu ove naredbe", saopšteno je sinoć iz Vlade.

Bonus video: