Osumnjičeni da su pokušali da otruju Jovana Vukotića?

Sredinom decembra u Beogradu su uhapšeni D.B, D.M, J.N, M.N, a dva dana kasnije odlukom Višeg suda, određen im je pritvor do 30 dana
17079 pregleda 6 komentar(a)
Vukotić, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Vukotić, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 23.01.2020. 19:37h

Četvorka uhapšena 13. decembra u Beogradu, natrijum-cijanidom je pokušala da otruje Kotoranina Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog kriminalnog klana.

Njegova pravna zastupnica, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović saopštila je "Vijestima" da je Vukotić u tom predmetu saslušan kao oštećeni.

"O ostalom ne mogu sada da razgovaram", kazala je ona.

Sredinom decembra u Beogradu su uhapšeni D.B, D.M, J.N, M.N, a dva dana kasnije odlukom Višeg suda, određen im je pritvor do 30 dana.

Policija je tada od njih oduzela četiri ručno pravljena pištolja, četiri prsluka sa lažnim oznakama Uprave kriminalističke policije (UKP), četiri kačketa sa istim oznakama i policijsku značku ukradenu 2006. godine.

Nakon njihovog hapšenja Vukotiću, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru, pojačano je obezbjeđenje.

Srbijanski mediji objavili su da je vještačenjem utvrđeno da je četvorka namjeravala da cijanidom otruje hranu koja se Vukotiću svakodnevno dostavlja van zatvora.

Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu svakodnevno donosi ručak iz jednog restorana, ali je ta osoba Kotoraninu tada nosila garderobu.

"Predstavili su se kao policajci i zatražili da rutinski prekontrolišu šta nosi u kesama. Međutim, Vukotićevoj 'posjeti' to je bilo sumnjivo i sve je odmah prijavljeno", objavio je Kurir.

Četvorka, kod koje je tada pronađena i supstanca čijim vještačenjem je navodno utvrđeno da je natrijum-cijanid, policiji je poznata od ranije, zbog ubistava i trgovine drogom.

Bonus video: