Veljović odgovorio Savjetu: Kukuličićevu kuću zakonito pretresli

“Pretres je izvršen shodno odbredbama Zakona o krivičnom postupku, uz prisustvo dva punoljetna svjedoka i uz prisustvo pravnog zastupnika Momčila Kukuličića, Krpović Jugoslava, koji je pozvan u 6.20 časova, a pristupio u 7.20 časova”, odgovorio je Veljović
14561 pregleda 8 komentar(a)
Vlasnik stana nije imao prigovore: Veljović, Foto: Boris Pejović
Vlasnik stana nije imao prigovore: Veljović, Foto: Boris Pejović

Policajci su zakonito i u skladu sa propisima pretresli kuću Momčila Kukuličića (47) posljednjeg dana januara.

To piše u odgovoru direktora Uprave policije Veselina Veljovića Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je postupanje policije provjeravao po pritužbi Kukuličićevog pravnog zastupnika, advokata Jugoslava Krpovića.

“Pretres je izvršen shodno odbredbama Zakona o krivičnom postupku, uz prisustvo dva punoljetna svjedoka i uz prisustvo pravnog zastupnika Momčila Kukuličića, Krpović Jugoslava, koji je pozvan u 6.20 časova, a pristupio u 7.20 časova”, odgovorio je Veljović predsjedniku Savjeta Aleksandru Saši Zekoviću.

Tvrdi i da je pretres protekao korektno i uz maksimalno poštovanje svih prisutnih, a da su Kukuličić i svjedoci upoznati sa pravom prigovora na postupak policijskih službenika. “U zapisniku o pretresu stana i drugih prostorija, koji je uredno potpisan od strane držaoca stana, i od strane svjedoka, nije evidentiran prigovor na rad policijskih službenika, dok je pravni zastupnik unio određene primjedbe sa kojima je upoznat osnovni državni tužilac”, napisao je Veljović.

Kukuličićeva kuća pretresena je u policijskoj akciji u Zeti, sprovedenoj zbog otkrivanja aktera nereda u Golubovcima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Inspektori su tada kod njega pronašli jedan metak kalibra 7,65 mm, a po nalogu tužioca uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: