Više osoba uhapšeno zbog vožnje više od jedne osobe i kršenja samoizolacije

Procesuirano više osoba zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti
1413 pregleda 0 komentar(a)
Vožnja, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Vožnja, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Policija je u pet gradova procesuirana više lica zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

Kolašinska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.B. (25) iz Kolašina zbog kršenja mjere kućne samoizolacije i on je odmah po rješenju sanitarnog inspektora sproveden u karantin.

"Ovo lice je prekšilo mjeru kućne samoizolacije na način što je napustio adresu predviđenu za samoizolaciju, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim proisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorička policija je tokom vikenda zbog vožnje više od dva lica u vozilu lišila slobode četiri osobe. Slobode je lišeni D.L. (38), kojeg je policija kontrolisala oko 3.15 časova, kada su se sa njim u vozilu nalazile još dvije osobe. Osim toga, kontrola vozila u kojem su se nalazila tri lica je obavljena oko 23.45 časova kada su slobode lišeni P.M. (22), B.R. (20), A.Đ. (20). Oni su počinili krivičnio djelo nepostupanje po zdravstvenim proisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Nikšiću je krivična prijava podnijeta protiv R.S. (28) iz Podgorice zbog kršenja zabrane međugradskog saobraćaja. On je zatečen u mjestu Bogetići u vozilu "Mercedes" na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kada je policija utvrdila da je prekršio naredbu.

Mjera zabrane međugradskog saobraćaja prekršena je u Herceg Novom i protiv P.H. (30) iz Kotora je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim proisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Barska policija je procesuirala B.N. jer je prekršio mjeru zabrane vožnje više od dva lica u vozilu. On je lišen slobode zbog krvičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima zas uzbijanje opasne zarazne bolesti.

Bonus video: