Znaju organizatora, utvrđuju ko je pucao na Roganovića

Novljanin Miloš Đuričković uhapšen je zbog sumnje da je pomogao ubici nakon što je ispalio hice u Šćepana Roganovića, prošlog četvrtka u Herceg Novom
27768 pregleda 1 komentar(a)
Navodno pomagao u uklanjanju tragova: Privođenje osumnjičenog, Foto: Luka Zeković
Navodno pomagao u uklanjanju tragova: Privođenje osumnjičenog, Foto: Luka Zeković

Novljanin K.V. osumnjičen je da je organizovao ubistvo Šćepana Roganovića i za njim se intenzivno traga, tvrde dobro upućeni sagovornici “Vijesti”.

Istražitelji su, prema istim informacijama, na pragu da rasvijetle ubistvo od 13. februara, odnosno utvrde i ime direktnog izvršioca.

Novljanin Miloš Đuričković uhapšen je zbog sumnje da je pomogao ubici nakon što je ispalio hice u Roganovića, prošlog četvrtka u Herceg Novom.

Njemu su lisice na ruke stavljene u utorak, nakon čega je saslušan pred specijalnim tužiocem Veljkom Rutovićem. Nadležni nisu odgovorili na pitanja o predmetu.

“Vijestima” je, međutim, saopšteno da su na osnovu do sada prikupljenih dokaza, inspektori utvrdili da je osumnjičeni Đuričković imao ulogu vozača, ali i zadatak da uništi tragove nakon zločina.

Navodno, on je ubicu dovezao motociklom do mjesta sa kojeg su ispaljeni hici, ali i kasnije zapalio dvotočkaš.

Roganović je hicima iz vatrenog oružja pogođen u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu.

On je treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih kriminalnih klanova.

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca.

Tri mjeseca prije tog ubistva, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško. Taj Novljanin ostao je bez obje noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. Ni taj napad nikada nije rasvijetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31) ubijen je 21. decembra 2018. u Beču.

Bonus video: