Jokić u Savjet RTCG, Raonić i Todorović u Savjet AEM

Poslanica DPS Marta Šćepanović je kazala da je Jokić imala veći broj predlagača od Đukića
3721 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Odbora, Foto: Miloš Rudović
Sa sjednice Odbora, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 03.10.2019. 15:03h

Administrativni odbor predložio je danas Skupštini Crne Gore da imenuje Bojanu Jokić za članicu Savjeta RTCG, a Borisa Raonića i Rajka Todorovića za članove Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM).

Predloženi kandidati za jedno, preostalo mjesto u Savjetu RTCG bili su Bojana Jokić i Željko Đukić.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović je na današnjoj sjednici Odbora kazala da je Jokić imala veći broj predlagača od Đukića.

Za predlog da ona bude u Savjetu RTCG glasalo je sedam poslanika dok je jedan bio uzdržan.

Administrativni odbor predložio je na sjednici Skupštini za dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) kandidate Borisa Raonića ispred NVO sektora, a Rajka Todorovića ispred Crnogorskog PEN centra.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović kazala je da je Raonića i Kristinu Ćetković predložio isti broj NVO, ali da je zbog toga toga odlučio drugi uslov – radno iskustvo.

"Raonić zaista zaslužuje na osnovu svog radnog iskustva, koje je neminovno relevatno za obavljanje djelatnosti Agencije", kazala je Šćepanović, koja je koordinirala komisijom.

Za Raonića je glasalo devet članova Odbora dok su dva bila uzdržana.

Za Todorovića kao kandidata ispred PEN Centra je glasalo sedam poslanika, tri su bila protiv, a jedan uzdržan.

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak kazala je da bi trebalo razmisliti o mijenjanju propisa, a vezano za učešće Crnogorskog PEN centra.

"Problematično da toliko favorizujemo PEN centar, mada to njima zakonski pripada", kazala je Bošnjak, navodeći da u dokumentaciji koju je pregledala stoji da ovaj centar nije imao aktivnosti.

"To samo govori koliko su takve neke organizacije u stvari samo tu priključene na budžet, da dobijaju određena sredstva a u suštini ne rade ništa", kazala je Bošnjak.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić prisustvovao je sjednici umjesto Aleksandre Vuković, a poslanik Bošnjačke stranke Nedžad Drešević umjesto Ervina Ibrahimovića.

Bonus video: