AGP: HD Laković prihvatio naše inicijative

Iz pokreta predložili uvođenje precizne evidencije na poslu, uvođenje neradne nedjelje za sve zaposlene
6420 pregleda 8 komentar(a)
AGP ranije uputio poziv na dijalog prema 11 trgovinskih lanaca, Foto: Zoran Đurić
AGP ranije uputio poziv na dijalog prema 11 trgovinskih lanaca, Foto: Zoran Đurić

Predstavnici kompanije HD Laković održali su sastanak sa predstavnicima Autonomnog građanskog pokreta i prihvatili četiri inicijative koje bi trebalo da unaprijede prava radnika zaposlenih u trgovini.

Iz Autonomnog građanskog pokreta (AGP) kazali su “Vijestima” da su vlasniku kompanije Komnenu Lakoviću i izvršnom direktoru Ivanu Jovoviću predložili da HD Laković podrži četiri inicijative koje će AGP pokrenuti. Prva je da se uvede precizna evidencija na radu u vidu elektronskih čitača odlaska i dolaska na rad, kako bi se efikasno vodio broj ostvarenih sati u cijelom sektoru trgovine, a što bi prvo primijenila ova kompanija u svojim objektima kao primjer odgovornog odnosa prema radnicima.

“Sljedeća inicijativa je da se osnuje sindikat u kompaniji HD Laković, te da se podrži inicijatva da se krivično djelo sitne krađe (do 150.00 eura) izvršeno u maloprodajnim objektima goni po službenoj dužnosti. Posljednja inicijativa je da se rad nedjeljom tretira kao rad praznikom za sve zaposlene u Crnoj Gori”, rekli su iz AGP-a.

Bonus video: