AKCG: Iznenađeni smo podizanjem optužnice protiv naših kolega

"Pri tome, crnogorski advokati sa čudenjem gledaju na kvalifikaciju krivičnog djela koje se našim kolegama stavlja na teret, a odnosi se na krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije"
6666 pregleda 10 komentar(a)
Zdravko N. Begović predsjednik Advokatske komore Crne Gore, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Zdravko N. Begović predsjednik Advokatske komore Crne Gore, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Kako je saopštila Advokatska komora Crne Gore, svi članovi AKCG su sa iznenađenjem primili vijest da je Specijalno državno tužilastvo podiglo optužnicu protiv Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, advokata iz Podgorice.

"Pri tome, crnogorski advokati sa čudenjem gledaju na kvalifikaciju krivičnog djela koje se našim kolegama stavlja na teret, a odnosi se na krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije" navodi se u saopštenju.

Kako dalje navode, poštujući zakonske nadležnosti sudionika sudskog postupka, AKCG smatra svojom obavezom da sa pažnjom isprati kontrolu optužnice kao i naknadni postupak ako do njega dođe.

AKCG ističe da vjeruje u nevinost svojih ko|ega, i razumljivo je da očekuje krajnje profesionalno i nepristrasno postupanje suda.

"Advokatska komora Crne Gore se nada da ce konačan ishod u svakom slucaju biti takav, da će našim kolegama donijeti punu pravnu i moralnu satisfakciju.", zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko N. Begović.

Podsjećamo, advokati su u juče objavljenom zajedničkom saopštenju negirali optužbe tužilaštva.

Bonus video: