Akcija za pohvalu: Volonteri očistili vidikovac u Murićima

Lokacija je očišćena, a sakupljeni otpad odnijet i raspoređen po kontejnerima u Virpazaru
2 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2016. 10:25h

13. jul je idealan datum za odlazak u prirodu, ali, nekim građanima ne samo zbog roštiljanja. O tome svjedoči primjer ekoloških aktivista sa Radovanom Poborom i Benom Hejvudom na čelu, koji su za najveći državni praznik zaželjeli da Crnu Goru učine ljepšom makar na jednom djeliću njene teritorije.

Šta se sve može, kad se vrijedne ruke slože, dokazala je njihova akcija uklanjanja otpada na regionalnom putu Virpazar- Ostros na lokaciji iznad sela Donji Murići, na koju su preko društvenih mreža osmog jula alarmirali upravo Pobor i Hejvud. Sa tog mjesta, gdje je naraslo pravo brdo kućnog otpada, pruža se najljepši pogled na južnu obalu Skadarskog jezera, zbog čega je bilo pravi vidikovac-omiljeno stajalište turista za predah i fotografisanje panorama.

Biće tako i ubuduće, jer nakon “mobilizacije” zainteresovanih za akciju i njene realizacije, tamo više nema smeća.

"Lokacija je, kao što fotografije prikazuju, očišćena, a sakupljeni otpad odnijet i raspoređen po kontejnerima u Virpazaru. Našoj akciji su se priključili i aktivno pomogli direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore Azra Vuković sa petoricom zaposlenih iz NP Skadarsko jezero, Komunalne djelatnosti Bar sa svojim radnicima iz sekcije Virpazar i dva volontera iz Belgije. Iskreno se zahvaljujemo svima na pomoći, a posebno Benu kao inicijatoru ove akcije", saopštio je Pobor.

Inače, u tom dijelu Murića pored puta nema kontejnera.

Galerija

Bonus video: