Ambasada SAD-a donirala tehničku opremu

„Donacijom savremene tehničke i IT opreme, koja je finanirana u okviru Programa ICITAP, stvoreni su potrebni uslovi za uvođenje u stalnu operativnu upotrebu NCC“, navodi se u saopštenju
3561 pregleda 3 komentar(a)
Donacija ambasade Amerike, Foto: Twitter
Donacija ambasade Amerike, Foto: Twitter

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici donirala je tehničku opremu kojom je opremljen Nacionalni koordinacioni centar granične policije (NCC), saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je donaciju uručila ambasadorka SAD-a u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, koja je boravila danas u zvaničnoj posjeti Sektoru granične policije i u sklopu koje je obišla NCC.

„Donacijom savremene tehničke i IT opreme, koja je finanirana u okviru Programa ICITAP, stvoreni su potrebni uslovi za uvođenje u stalnu operativnu upotrebu NCC“, navodi se u saopštenju.

Taj centar, kako su rekli iz policije, uz pomoć donirane opreme formiraće nacionalnu situacionu sliku o stanju na državnoj granici Crne Gore, na osnovu koje će se u realnom vremenu vršiti praćenje stanja granične bezbjednosti i preduzimati potrebne aktivnosti prema objektima intervencije, u skladu sa bezbjednosnom procjenom.

„U narednom periodu biće uspostavljena operativna saradnja NCC-a Podgorica sa FRONTEX-om, EUROSUR-om i svim NCC centrima u Evropi“, naveli su iz policije.

Iz policije su kazali da će to na međunarodnom planu dodatno osnažiti kredibilitet Uprave policije i njen doprinos u borbi protiv prekograničnog kriminala na globalnom nivou.

Bonus video: