Apel građanima: Ne bacajte smeće u korito Ribnice

"Ovo je druga veća akcija čišćenja koju od početka ljeta organizujemo u koritu rijeke Ribnice", istakli su iz "Čistoće"
62 pregleda 2 komentar(a)
Ribnica čišćenje korita, Foto: JP Čistoća
Ribnica čišćenje korita, Foto: JP Čistoća
Ažurirano: 31.07.2017. 09:32h

Radnici "Čistoće" su prethodna dva dana vanredno čistili dio korita Ribnice, od mosta Braće Zlatičanina do mosta Žrtava fašizma (bivšeg Doma JNA).

"Radnici su uklonili 65 kesa otpada. Ovo je druga veća akcija čišćenja koju od početka ljeta organizujemo u koritu rijeke Ribnice, pa koristimo priliku da još jednom apelujemo na pojedince da otpad ne bacaju u rijeke i na javne površine", istakli su iz "Čistoće".

Radnici angažovani u akciji "Neka bude čisto", kako su naveli, prethodnih dana su sakupljali otpad uz petrovačku magistralu.

"Odatle su uklonili 110 kesa otpada, a uz novi put prema Danilovgradu 30. Ekipe "Čistoće", u saradnji sa "Zelenilom" par dana uz petrovačku magistralu (od kružnog toka na Zabjelu do KIPS-a), uklanjaju komunalni otpad, suva stabla i rastinje", navode iz preduzeća "Čistoća".

Uz angažovanje mehanizacije, na toj lokaciji, kako su istakli, ukupno je uklonjeno 30 tura kamionskih biljnog otpada i zemljanih iskopa, a poslovi su nastavljeni i juče.

"Takođe je, na navedenom putnom pravcu, angažovana i autočistilica na uklanjanju zemlje i drugog sitnog otpada uz ivičnjake. Grupa radnika je juče na potezu od Logističkog centra prema aerodromu, sakupila 106 kesa, uglavnom komunalnog otpada odloženog pored puta", saopštili su iz "Čistoće".

Navode da su juče uklonili divlje deponije u centru grada, Staroj varoši i blokovima preko Morače.

Bonus video: