Ašanin i Kosović: Rat klanova unutar vladajućeg establišmenta u kojem su meta nekontrolisani mediji - Vijesti.me
UREDNICI "VIJESTI" O NAPADU NA OTAŠEVIĆA

Ašanin i Kosović: Rat klanova unutar vladajućeg establišmenta u kojem su meta nekontrolisani mediji

Ašanin i Kosović podsjećaju da su napadu i prethodile i slijedile optužbe da slobodni mediji učestvuju u zavjereničkim radnjama

Tatjana Ašanin, Srdan Kosović
Tatjana Ašanin, Srdan Kosović (Foto: Vijesti)

Glavni urednici TV Vijesti i Nezavisnog dnevnika Vijesti Tatjana Ašanin i Srdan Kosović osudili su napad na novinara Dana Vladimira Otaševića. 

"Napad službenika Ministarstva unutrašnjih poslova na novinara koji je profesionalno opravdano javnost želio da obavijesti o druženju biznismena sa višim tužiocem u trenutku kada je biznismen privođen zbog prijetnji sudskom vještaku i tužiocu, govori l atmosferi u kojoj rade slobodni mediji", navodi se u saopštenju.

Ašanin i Kosović podsjećaju da su napadu i prethodile i slijedile optužbe da slobodni mediji učestvuju u zavjereničkim radnjama. 

"Pa opravdano sumnjamo da je posrijedi rat klanova unutar vladajuceg establišmenta, u kome su rijetki nekontrolisani mediji ponovo meta napada jer rade svoj posao po standardima koji moćnima ne odgovaraju. U tim interesnim sukobima slobodni novinari ponovo postaju kolateralna šteta ,uz opravdanu bojazan da će se njihovo maltretiranje i progon biti nekažnjeno nastavljeni", kazali su Ašanin i Kosović.