Bar: Potpisan ugovor za izgradnju nadvožnjaka ka Bjelišima

Saglasno Zakonu, kod Ministarstva održivog razvoja i turizma, u toku je postupak rješavanja po zahtjevu Opštine Bar za dobijanje dozvole za složeni inženjerski posao
3341 pregleda 3 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je sa IGP “Fidija” DOO iz Podgorice Ugovor o izgradnji nadvožnjaka prema naselju Bjeliši.

Ugovorena vrijednost radova je 1.558.587,24 eura, a završetak radova planiran je u roku od šest mjeseci od dana uvodjenja izvođača u posao, prenosi portal Jedro.

Glavni projekat urađen je od strane projektantske kuće Građevinskog nadzora i laboratorijskog ispitivanja AD Podgorica, a reviziju istog uradila je revizorska kuća “7 ING” DOO Podgorica.

Dužina samog nadvožnjaka je 140 metara, a širina 11,3 metara, u okviru kojeg su, kako se navodi, predviđene kolovozne trake, pješačke staze, odbojne ograde i zaštitni pojas. Nadvožnjak je armirano-betonske prenapregnute konstrukcije sa ukupno osam stubova, na kojem je i čelična pješačka ograda, a na dijelu iznad kolosjeka zaštitna čelična mreža dužine 2x12 metara.

Saglasno Zakonu, kod Ministarstva održivog razvoja i turizma, u toku je postupak rješavanja po zahtjevu Opštine Bar za dobijanje dozvole za složeni inženjerski posao.

Izgradnjom ovog nadvožnjaka unaprijediće se saobraćajna infrastruktura u Baru, omogućiti bolja povezanost užeg gradskog jezgra sa prigradskim naseljima kroz stvaranje alternativnog puta u odnosu na postojeći, ali i povećati stepen bezbjednosti saobraćaja.

Bonus video: