Bijelo Polje: Gorjele šume, nisko rastinje na više lokacija, vatra prijetila kućama

“Apelujemo na građane da se suzdrže paljenja na otvorenom”, navode iz Službe zaštite I spašavanja i najavljuju da će protiv nesavjesnih pojedinaca , u saradnji sa MUP-om i Komunalnom policijom podnositi krivične prijave
1039 pregleda 0 komentar(a)
Vatra, požar, trava, Foto: Shutterstock
Vatra, požar, trava, Foto: Shutterstock

Proteklog dana u opštini Bijelo Polje ugašeno je više požara. Iz Službe zaštite i spašavanja ove lokalne samouprave saopšteno je da je raspirivanju požara pogodovao jak vjetar a gorjele su šume, nisko rastinje, livade na više lokaliteta i to: Pećarska, Dobrinje, Boljanina, Kisjele vode, Grančarevo, Bistrica, Čeoče, Skočigora, na više lokacija vatra je prijetila kućama te pomoćnim objektima, a požari su blagovremeno lokalizovani.

Iz te službe upozoravaju da je uzrok svih požara ljudski faktor, što se ponavalja iz godine u godinu u sezoni proljećnih radova.

“Apelujemo na građane da se suzdrže paljenja na otvorenom”, navode iz Službe zaštite I spašavanja i najavljuju da će protiv nesavjesnih pojedinaca , u saradnji sa MUP-om i Komunalnom policijom podnositi krivične prijave .

Bonus video: