Bokan pomaže sindikatu "Volija"

Iz "Volija" su istakli da su "svjedoci postojanja nelojalne konkurencije, poslovanja u zoni sive ekonomije i grubog kršenja radničkih prava kada je u pitanju konkurencija"
11599 pregleda 8 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Autonomni građanski pokret
Sa sastanka, Foto: Autonomni građanski pokret

Iz Autonomnog građanskog pokreta (AGP) i njihovih partnera na projektu zaštite radničkih prava saopšteno je da su se na sastanku sa predstavnicima kompanije "Voli trade" dogovorili da u toj firmi bude osnovan sindikat, a iz "Volija" tvrde da sindikalnu organizaciju već imaju.

U saopštenju AGP-a naveli su da su sastanku prisustvovali njihovi predstavnici: Novica Milošević, Milica Saveljić i Predrag Spasojević, šef Sindikata UIKS-a, te da će lično direktor “Volija” Dragan Bokan pomoći osnivanje sindikata koliko god je to moguće.

Međutim, iz “Volija” je "Vijestima" saopšteno da je u toj firmi već osnovan sindikat, te da će pomoći njegovo unapređenje i organizaciju, kako bi bio primjer modernog i efikasnog sindikata.

"Tačno je da smo razgovarali o pomenutim temama, ali u saopštenju AGP-a nije navedeno da su se njihovi predstavnici Milošević, Saveljić i Spasojević saglasili da "Voli" radi po zakonu, kao i sa činjenicom da je produženje radnog vremena do 24 časa u skladu sa zakonom. Takođe, prilikom sastanka su naveli, ali ne i u pomenutom saopštenju, da se slažu sa tim da je "Voli" kompanija koja je pozitivan primjer gdje se prava radnika poštuju, za razliku od većine trgovačkih preduzeća", istakli su iz "Volija".

Iz AGP tvrde da je na sastanku ukazano na evidentno postojanje nelojalne konkurencije, koja zaposlenima zarade isplaćuje na ruke.

Iz "Volija" su istakli da su "svjedoci postojanja nelojalne konkurencije, poslovanja u zoni sive ekonomije i grubog kršenja radničkih prava kada je u pitanju konkurencija".

"Kada se postigne dogovor sa svima i popravi stanje na nivou kompletne crnogorske trgovine, kako bi svi funkcionisali pod jednakim uslovima, što smo prilikom sastanka i naveli, spremni smo da investiramo i uvedemo sistem elektronske evidencije prisustva na radnom mjestu na nivou kompletnog "Volijevog" sistema"".

Bonus video: