Bošković u Pljevljima: Stanovi ne samo za pripadnike VCG već i policije, tužilaštva, sudstva, prosvjete...

"Vojska Crne Gore doniraće komunalnom preduzeću u Pljevljima dva kamiona koja će se koristiti za čišćenje snijega. Vjerujem da ta dva kamiona mogu biti više od korisiti opštini Pljevlja, nego inženjeriji VCG", rekao je Bošković
2351 pregleda 0 komentar(a)
Golubović i Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane
Golubović i Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane

Danas smo praktično udarili administrativni kamen temeljac, kada je u pitanju prva stambena zgrada za zaposlene u Vojsci Crne Gore (VCG), sa mjestom rada u Pljevljima, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Riječ je o lokaciji Mali logor, iznad bolnice. Vojska Crne Gore već je krenula sa uklanjanjem dotrajalih objekata koji su tu decenijama", istakao je Bošković nakon sastanka sapredsjednikom Opštine Pljevlja, Igorom Golubovićem.

Na toj lokaciji radiće se stanovi, ne samo za pripadnike VCG, već i za, kako je kazao ministar, pripadnike policije, tužilaštva, sudstva, prosvjete...

"Ove godine imaćemo dinamičnu građevinsku sezonu u Pljevljima u Malom logoru. Dogovorili smo da Ministarstvo odbrane oslobodimo naknade za komunalno opremanje zemljišta, jer nam je ustupljen prostor koji je u vlaništvu države Crne Gore", poručio je Golubović.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi i da je na sastanku bilo riječi o svim izazovima sa kojima se suočava opština i kako u svemu može pomoći Ministartsvo odbrane.

Bošković je najavio donaciju.

"Vojska Crne Gore doniraće komunalnom preduzeću u Pljevljima dva kamiona koja će se koristiti za čišćenje snijega. Vjerujem da ta dva kamiona mogu biti više od korisiti opštini Pljevlja, nego inženjeriji VCG", rekao je on.

Bošković je istakao i da je otvoren poziv za vojnike po ugovoru i pozvao sve zainteresovne da se prijave.

"Deset radnih mjesta je otvoreno ovdje u kasarni, pa pozivam mlade ljude u Pljevljima koji imaju dovoljno patriotskog naboja, adrenalina i entuzijazma da se okušaju u veoma časnoj profesiji. Narednih dana raspisaćemo konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka, koji će trajati tri mjeseca, dakle april, maj i jun, gdje mladi ljudi imaju priliku da, uz određenu nadokadu, steknu iskustva i znanja koja mogu biti značajna za život", kazao je Bošković koji je prethodno, zajedno sa načelnikom Generalštba, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem posjetio Andrijevicu.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Andrijevica, Srđanom Mašovićem sagledana je dinamika radova na izgradnji nove kasarne, koja ima kapacitet za 200 vojnika.

Predrag Bošković, Andrijevica
Detalj tokom posjete Boškovića Andrijevici(Foto: Ministarstvo odbrane)

"Tom prilikom, takođe je apostrofirana mogućnost koja se pruža mladim ljudima, da se prijave na konkurse za vojnike po ugovoru i dobrovoljno služenje vojnog roka", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Bošković je kazao da će kasarna u Andrijevici omogućiti bolju bezbjednosnu situaciju na sjeveroistoku države, kvalitetniji socijalni i društveni život.

Bonus video: