Dan otvorenih vrata UCG-a pružiće srednjoškolcima jasniju sliku o studijama

Dan otvorenih vrata srednjoškolcima bi trebalo da pruži jasniju sliku o procesu studiranja, programima mobilnosti, mogućnostima studijskog boravka u inostranstvu
858 pregleda 0 komentar(a)
Dan otvorenih vrata, Foto: Damira Kalač
Dan otvorenih vrata, Foto: Damira Kalač

Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Summer Job 2020 biće održan 2. marta u Podgorici, te sjutradan, 3. marta, i u Kotoru.

Dan otvorenih vrata organizuje se treći put, a srednjoškolcima bi trebalo da pruži jasniju sliku o procesu studiranja, programima mobilnosti, mogućnostima studijskog boravka u inostranstvu.

"Očekujemo dolazak oko 3.000 maturanata", poručio je Ivica Todorović iz Karijernog centra, dodajući da je za zainteresovane obezbijeđen i prevoz iz svih gradova Crne Gore.

U okviru Dana otvorenih vrata, fakulteti će predstaviti studijske programe i na postdiplomskim studijima. Brucošima i starijim studentima biće prezentovani i programi stipendiranja.

"Važno je da mladi na vrijeme dobiju priliku da se upoznaju sa programima fakulteta Univerziteta Crne Gore, da čuju i koje su druge mogućnosti UCG, da čuju o programima mobilnosti…", kazala je Mubera Kurpejović iz Ministarstva prosvjete.

Podsjetila je i da su studije na državnom Univerzitetu od sljedeće studijske godine besplatne.

Projekat Summer Job, koji se organizuje već 13 godina, ima za cilj zapošljavanje domaće radne snage u toku ljetnje turističke sezone.

Na sajmu će učestvovati oko 50 poslodavaca koji će ponuditi radna mjesta studentima i maturantima, te odgovori na sva njihova pitanja i upoznati ih sa uslovima koji im se nude. Na sajmu će studenti i maturanti moći da obave neposredan razgovor sa predstavnicima poslodavaca iz turističke privrede, informišu se o radnim mjestima…

Među poslodavcima su, pored ostalih, Montenegro Stars, Hotel Kalamper, Chedi Luštica Bay, Avala, Porto Montenegro, Lipska pećina...

Na internet stranici http://sezonski-poslovi.com objavljena je forma biografije (CV), koju zainteresovani mogu da preuzmu, popune i prijave se.

Sajam sezonskog zapošljavanja podržala je i Privredna komora.

U Podgorici, događaji se organizuju u Univerzitetskom-sportsko kulturnom centru, dok je u Kotoru domaćin Fakultet za turizam i hotelijerstvo. Oba dana, događaji počinju u 10.00 i trajaće do 15.00 sati.

Bonus video: