Demokrate NK: Nepostojanje rampe i adekvatne signalizacije već šest godina uzrokuje nezgode

Skandalozna je činjenica da, u 21. vijeku, u državi koja je samoproglašeni lider u regionu, gotovo svakog puta, kada voz prolazi prelazom na Bulevaru 13. jul, čovjek iz Željeznice stane na sredinu ulice i signalizira vozilima da se zaustave, saopšteno je iz Demokrata
1902 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate Nikšić, Foto: Demokrate
Demokrate Nikšić, Foto: Demokrate

Infrastrukturna neopremljenost pružnih prelaza na najprometnijim saobraćajnicama u Nikšiću, poput Bulevara 13. jul, Bulevara Vuka Karadžića, te Trebješke ulice u kojoj postoje dva pružna prelaza, za posledicu ima, ni malo rijetke, nezgode na tim prelazima, saopšteno je Opštinskog odbora iz Demokratske Crne Gore u Nikšiću.

"Današnja nezgoda na pružnom prelazu u na Bulevaru 13. jul, inače jednoj od najprometnijih saobraćajnica u gradu, rezultat je nepostojanja rampe i adekvatne signalizacije već gotovo 6 godina", navodi se u saopštenju.

Ovo, nažalost, nije prva nezgoda koja se desila na tom pružnom prelazu, ali, na sreću, ovog puta nije bilo smrtnih posledica,dodali su u saopštenju.

Skandalozna je činjenica da, u 21. vijeku, u državi koja je samoproglašeni lider u regionu, gotovo svakog puta, kada voz prolazi prelazom na Bulevaru 13. jul, čovjek iz Željeznice stane na sredinu ulice i signalizira vozilima da se zaustave, saopšteno je iz Demokrata.

Dodaju i da je to posledica je nebrige i neodgovornosti Opštine Nikšić i Željezničke infrastrukture Crne Gore, koji su direktni krivci za ovakvo stanje.

"Očigledno im ulaganja u javna dobra nijesu na listi prioriteta, jer su okupirani brigom o udobnosti menadžera i njihovim ličnim interesima", navodi se u saopštenju.

"Apelujemo na nadležne da, konačno, infrastrukturno opreme navedene pružne prelaze i time osiguraju bezbijednost svih učesnika u saobraćaju", zaključeno je u saopštenju Demokrata.

Bonus video: