DF: Policija podgrijava tenzije, ponaša se kao da je ratno stanje

"Obespravljeni narod i vjernici imaju legalno i legitimno pravo da demokratski i dostojanstveno iskazuju svoje nezadovoljstvo", navode iz DF-a
3353 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook
Ažurirano: 26.01.2020. 17:09h

Crnogorska policija, navodno, štiteći mir i red, u stvari, pravi nemire i nerede po Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratskog Fronta.

"I to u mnogim gradovima, među kojima je mirno i dostojanstveno Bijelo Polje, gdje su zbog trobojke, između ostalih, sinoć privedeni i Balša Bulatović i Goran Bubanja, kao i član Glavnog odbora DNP CG, Radovan Rakočević. Policijski odredi pod punom opremom nemilosrdno i necivilizacijski napadaju mlade po Crnoj Gori, uz korišćenje pendreka, šok bombi i suzavca, kao da je ratno stanje, i time samo podgrijavaju tenzije u ovom trenutku, čineći štetu društvenoj klimi naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Narod i vjernici, kako su kazali, imaju legalno i legitimno pravo da demokratski i dostojanstveno iskazuju svoje nezadovoljstvo.

"Demokratski front poziva sve režimske bojovnike, branioce lika i djela Đukanovića, da smanje svoj doživljaj sile, kao i nasilje posebno prema mladima u Crnoj Gori. I da se odgovorno odnesu prema svojoj uniformi i nezadovoljnom narodu koji nigdje ne nastupa agresivno a biva izlagan policijskoj torturi u skoro svim gradovima. A to je ono što ovoj zemlji nikako nije potrebno, i od čega svi treba da se suzdrže. A obespravljeni narod i vjernici imaju legalno i legitimno pravo da demokratski i dostojanstveno iskazuju svoje nezadovoljstvo, iako uz sve prisutne oblike diskriminacije od strane režima i glavnog scenariste svih nemilih događaja tokom ovih godina, Mila Đukanovića, koji po svaku cijenu gleda samo da zaštiti svoje enormne račune i bogatstva oteta od naroda". zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: