Đukanović: Crna Gora ostaje trajno privržena očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta

On je kazao da se više nego ikada ranije mora iskoristiti moć obrazovanja kako bi osigurali da prošlost nikad ne bude zaboravljena
1331 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Crna Gora, utemeljena na vrijednostima slobodarstva i antifašizma, ostaje trajno privržena očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta i odlučna da i kroz sistem obrazovanja osigura da milioni žrtava jevrejskog i drugih naroda nikada ne budu zaboravljeni, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pridružio zajedničkoj kampanji u borbi protiv antisemitizma u okviru Petog svjetskog foruma "Sjećanje na holokaust, borba protiv antisemitizma".

On je kazao da se više nego ikada ranije mora iskoristiti moć obrazovanja kako bi osigurali da prošlost nikad ne bude zaboravljena.

"Crna Gora, koja je utemeljena na istorijskim vrijednostima slobodarstva i antifašizma, ostaje trajno privržena očuvanju sjećanja na žrtve Holokausta, odlučna da i kroz sistem obrazovanja osigura da milioni žrtava jevrejskog i drugih naroda nikada ne budu zaboravljeni", rekao je Đukanović, objavljeno je na njegovom Twiter nalogu.

Tvit Mila Đukanovića
Đukanovićev tvit

Iz Kabineta Đukanovića kazali su da će centralna ceremonija Svjetskog foruma biti održana sjutra kada će svi lideri biti pozvani da polože vijenac u znak sjećanja na žrtve holokausta.

Forum organizuje Fondacija Svjetskog foruma holokausta u saradnji sa Jad Vashem, Svjetskim centrom za sjećanje na holokaust.

Bonus video: