Glavni grad za održavanje voznog parka izdvaja 119.000€

Izdvojiće 2.000 eura za “rendž rover”, koji je prije devet godina plaćen više od 70.000 eura...
1210 pregleda 0 komentar(a)
"Rendž rover" pokušali da prodaju više puta, Foto: Vesko Belojević
"Rendž rover" pokušali da prodaju više puta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.03.2020. 15:56h

Glavni grad za održavanje vozila ove godine namjerava da izdvoji 119.000 eura, odnosno 23.000 više u odnosu na 2019. kada je za tu stavku raspisan tender vrijedan 96.000 eura.

Tender za održavanje vozila u ovoj godini je završen prije nekoliko dana, ali nisu izabrani ponuđači po svim partijama zbog neblagovremeno podnijete ponude, odnosno, kako se navodi u dokumentaciji, jer je firma “Alliance” zakasnila da preda prijavu.

Zbog toga je obustavljen postupak javne nabavke za održavanje “rendž rovera” iz 2010. godine, kojeg je 2011. kupio nekadašnji komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić za više od 70.000 eura, što je izazvalo revolt vatrogasaca. Oni su bili ogorčeni jer, kako su tvrdili, nisu imali adekvatnu opremu za intervencije, a Pješčić je kupovinu luksuznog automobila pravdao potrebama rada na terenu. Taj automobil kasnije je oduzeo bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović, a gradska administracija je više puta bezuspješno pokušala da ga proda...

"Rendž rover” pokušali da prodaju više puta
"Rendž rover” pokušali da prodaju više puta(Foto: Vesko Belojević)

Za održavanje “rendž rovera” Glavni grad je ove godine planirao da izdvoji dvije hiljade eura.

Osim tog automobila, zbog navedenog, obustavljena je javna nabavka za održavanje “bmw” iz 2008. godine, “audija A4” starog 11 godina i 24 “dačije”.

Nije izabran ponuđač ni za tri “škode oktavije”, dva “mercedesa” i 16 “kija”. Za održavanje tri “tojote”, “jaris”, “auris” i jednu “lend kruzer” prihvaćena je ponuda firme “Efel Motors” sa Cetinja vrijedna 3.833 eura, što je mnogo manje iznosa procijenjenog javnom nabavkom - 12.500 eura.

Tenderom je za održavanje 47 vozila iz partije osam, tipa “lada”, “pežo”, “dačija”, “audi” i “folksvagen”, procijenjeno da treba 22.500 eura. Prihvaćena je ponuda firmi sa Cetinja “Efel Motors” i “Efel Travel”, koja zbirno iznosi 23.657 eura.

Sedam teretnih i specijalnih vozila “pauk” održavaće nikšićka firma “Osmanagić”, koja je za tu uslugu ponudila 7.638 eura, a nabavka je procijenjena na 10.000 eura. Ta firma dobila je i posao održavanja “opel insignije”, koji je kupljen za potrebe bivšeg

gradonačelnika Stijepovića, i “astre”, za 1.972 eura.

Razna vatrogasna vozila takođe će održavati pomenuta firma za 4.317 eura, dok je taj posao za “mercedesove” kamione za istu službu dobio “Ljetopis automotiv”.

Posao remonta i reparacije vatrogasnih vozila dobio je za 19.965 eura “Osmanagić”, a tenderom je procijenjeno da za to treba 20 000 eura.

Navedeno je da, s obzirom da nije moguće definisati broj i vrste opravki, ugovori za partije za koje su izabrani ponuđači će biti zaključen na iznos procijenjene vrijednosti, a obračun konkretne popravke će biti urađen na osnovu pojedinačnih cijena iz ponude.

Bonus video: