Godinu kasnije: Bager uklanja beton iz Ribnice

Nikić je po nalogu Ekološke inspekcije Glavnog grada još krajem jula prošle godine trebalo da vrati korito rijeke u prvobitno stanje, nakon što ga je betonirao početkom tog mjeseca
123 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2016. 05:49h

Bager je juče započeo lomljenje betona, kojim je dijelo korita rijeke Ribnice ispod hotela „Nikić” devastirao biznismen Ljubomir Nikić.

Radnici angažovani na tom poslu, kazali su da to rade upravo po nalogu Nikića, vlasnika istoimenog preduzeća.

Beton nakon što ga bager izlomi treba da bude uklonjen iz korita, odnosno natovaren na kamion i odvezen.

Nikić je po nalogu Ekološke inspekcije Glavnog grada još krajem jula prošle godine trebalo da vrati korito rijeke u prvobitno stanje, nakon što ga je betonirao početkom tog mjeseca.

Međutim, umjesto to da uradi, beton je u septembru samo pokriven šljunkom i kamenjem.

Nakon toga Glavni grad je bi raspisao tender, kojim je tražio izvođača radova za uklanjanje betona iz korita Ribnice.

Nikić je, kako su „Vijesti" pisale, prvo rekao da je izbetonirao korito jer nije znao šta će sa 10.000 eura, misleći da time čini korisnu stvar, a onda je kazao da je to učinio kako bi spriječio urušavanje svoje zgrade. Nakon pisanja

"Vijesti” o pomenutom problemu, kao i peticije preko 1.000 građana, nadležna inspekcija Glavnog grada je izdala prošle godine rješenje za uklanjanje betona. Glavni grad je utvrdio da je „Nikić“ betonirao bez dozvole.

"Nijesmo mi od volje napravili to... nego zbog opasnosti od rušenja zgrade, jer se potkopala dva i po metra. Zgrada je popustila na ćošku prema mostu braće Zlatičanin”, kazao je ranije Nikić. Zbog betoniranja protestovale su NVO “Green Home” i “Ozon” tražeći pokretanje krivične odgovornosti za lica koja su nesavjesnim vršenjem službene dužnosti i propuštanjem preuzimanja zakonom obavezujućih radnji oštetili prostor rijeke Ribnice.

Galerija

Bonus video: