"Gvozdeni Trifke” najbrži u Prilepu

Po kamnenjaru se vozilo i skoro 70 kilometara na čas...
1 komentar(a)
Aleksandar Trifunović, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Trifunović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.04.2017. 14:45h

Doajen biciklističkog sporta u Baru Aleksandar Trifunović (48) osvojio je prvo mjesto na međunarodnom Daunhil kupu u Prilepu.

U Masters kategoriji najekstremnije biciklističke discipline, “ Gvozdeni Trifke” iza sebe je ostavio i aktuelnog šampiona Makedonije - Goceta Tenevskog i tako mu se revanširao za lanjski poraz na domaćem terenu na Sutormanu.

“Bilo je 60 vozača iz Bugarske, Makedonije i Crne Gore koju je predstavljao barski Mornar - Jovan Babović u hobi klasi, juniori Andrija Marković i Nemanja Barjaktarović, a ja sam vozio Masters gdje je bilo čak 12 takmaca, a obično nas je pet-šest. Nemanja je, nažalost, imao veliki pad, srećom, bez težih posljedica. Šteta - na treningu je bio drugi. Svaka čast organizatorima, Klubu ekstermnih sportova 'Skajrajders', sve je bilo izuzetno”, kaže Trifunović.

Kuriozitet je da je Trifke i u kvalifikacijama i u finalu ostvario isto vrijeme na 1.800 metara dugoj stazi - tri minuta i osam sekundi, što se graniči sa naučnom fantastikom.

Staza je, kaže, bila veoma atraktivna i brza, sa puno jakih spustova i promjena pravaca, na momente se po kamnenjaru u spustu vozilo skoro 70 kilometara na čas.

Nesalomivi Baranin ušao je u anale domaćeg biciklizma i po tome što je jula 2015, zajedno sa sugrađaninom Miljanom Prodanovićem, vozio Megaavelanš u francuskim Alpima, najekstremniju MTB disciplinu.

Bonus video: