Hljeb pun svega dobrog

Najprije je važna i činjenica da su te meke, rezane vrste hljeba potpuno u skladu sa savremenim prehrambenim smjernicama
8344 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Barilla
Ilustracija, Foto: Barilla
Ažurirano: 12.02.2020. 11:31h

Volite prirodan životni stil i proizvode koji daju prednost jedinstvenom ukusu, kvalitetu i bogatoj prehrambenoj vrijednosti? Onda vam je sigurno poznat onaj prijatan osjećaj kad pojedete nešto što nije samo ukusno nego i dobro za vas. Zato je važno da i hljeb bude u skladu sa savremenim prehrambenim smjernicama. Za integralni početak dana, ukusnu ili brzu večeru ili užinu sa vlaknima nije svejedno kakav ćete hljeb odabrati. Dobrim odabirom hljeba učinićete nešto dobro za sebe.

Odaberite uravnotežen, integralni hljeb

Svakodnevna želja i svijest o zdravoj prehrani u savremenom brzom stilu života koji ostavlja sve manje vremena za dugotrajnu pripremu obroka izazov je za koji je integralni hljeb Mulino Bianco idealno rješenje! Najprije je važna i činjenica da su te meke, rezane vrste hljeba potpuno u skladu sa savremenim prehrambenim smjernicama. Uravnoteženim odnosom ugljenih hidrata, bjelančevina i vlakana tijelu daju energiju, mogu produžiti osjećaj sitosti i biti dio prehrambene dijete. Pripremljeni su od najboljeg integralnog brašna, potpuno bez vještačkih boja, konzervansa, hidrogenizovanih masnoća i od genetički nepromijenjenih žitarica. Sadrže vlakna i najmanju moguću količinu soli, šećera i masnoća, što podstiče zdrav stil prehrane. Probajte nove gastronomske ideje i bez griže savjesti uživajte u integralnosti izvrsnog rezanog hljeba.

Pripremite ukusne sarme sa dodatkom integralnog hljeba, ovdje!

Tradicija ukusne sarmice sa kupusom

Barilla
Ilustracija(Foto: Barilla)

Priprema:

Uzmite listove kupusa i odvojite na stranu najveće listove. Ostatak kupusa isjeckajte. Ogulite krompire, narežite na kockice i promiješajte s kupusom. Sve zajedno skuvajte u loncu s listovima lovora i soli. Kad je skuvano, iscijedite vodu, dodajte parmezan, mažuran i papar pa sve promiješajte. Pripremite kriške hljeba Pan Bauletto Integrale. Natopite hljeb sa malo mlijeka, izlomite na komadiće i pomiješajte s pripremljenom kuvanom smješom. Prokuvajte par minuta najveće listove kupusa, koje ste prethodno odvojili. Raširite svaki list kupusa, stavite nadjev i zarolajte u smotuljak (kao sarmu). Nauljite posudu, poslažite sarmice i pecite u pećnici 15 minuta.

Vaše ukusne rolice spremne su za uživanje!

Sastojci:

4 kriške Pan Bauletto Integrale

+ 2 krompira

+ 150 ml mlijeka

+ 800 g kupusa

+ 100 g parmezana

+ sol i crveni papar

+ maslinovo ulje

+ lovor

+ mažuran

Za integralni životni stil

Uravnotežena prehrana i uživanje, dakle, ne isključuju jedno drugo – upravo suprotno! Integralne vrste hljeba Pan Carre i Pan Bauletto sadrže dragocjene vitamine, minerale i vlakna cijelog zrna. Integralni životni stil obogatiće Pan Carre Integrale, koji je izvrstan za pripremu toplih sendviča, i Pan Bauletto Integrale, meki rezani hljeb za pripremu sendviča ili jednostavno sam.

Pan Carre Integrale izvrsno povezuje ukuse sira i šunke u mirisnim pečenim tostovima, spolja ostaje savršeno hrskav, a iznutra još uvijek ima potpuno mekanu sredinu. Pan Bauletto Integrale nježan je rezani hljeb za svaku priliku. Proizveden je od integralnog pšeničnog brašna i suncokretovog ulja. Sadrži vlakna i izvrstan je izbor i kod dijetalne prehrane te za sve koji preferiraju integralni životni stil. Pan Bauletto Rustico iznenađuje ražanim brašnom, suncokretovim sjemenkama, susamom i lanom. Uz malo snalažljivosti u trenu ćete ih pretvoriti u maštovite sendviče, zdrave zalogaje, integralni doručak ili večeru.

Priuštitite sebi sendvič od integralnog hljeba, pun vlakana.

Savršen sendvič punog ukusa sa dimljenim lososom

Barilla
Ilustracija(Foto: Barilla)

Priprema

Pripremite 2 kriške hljeba Pan Bauletto Integrale. Na donju krišku namažite meki kozji sir. Dodajte dimljeni losos i preklopite.

Vrstu sira možete odabrati prema vlastitoj želji i omiljenom ukusu. Uživajte u čarobnoj kombinaciji ukusa!

Iznenadite svoje prijatelje zdravim i ukusnim sendvičem punog ukusa.

I za one na dijetalnoj prehrani!

Sastojci

2 kriške hljeba Pan Bauletto Integrale

dimljeni losos

mekani kozji sir

Uravnoteženi sastojci i pažljiva priprema

Za obje vrste integralnog hljeba Barilla i njeni nutricionisti biraju samo najbolje integralno brašno dobijeno od genetički nemodifikovanih žitarica, suncokretovo ulje i odabrane sastojke kontrolisanog porijekla, zbog čega svaki hljeb Mulino Bianco sadrži samo ono najbolje. Pripremaju se potpuno bez palminog ulja, boja, vještačkih zaslađivača, hidrogenizovanih masti i konzervansa.

Zašto odabrati rezani integralni hljeb?

Zahvaljujući praktičnom pakovanju i produženoj svježini kriške Mulino Bianco izvrsno su rješenje za moderna domaćinstva u kojima dobar, uravnotežen hljeb uvijek mora biti pri ruci. Štede vrijeme za svakodnevne kupovine, čuvaju svježinu nekoliko dana i uvijek su na dohvat ruke. Osim toga, izvrstan su saputnik na putovanjima ili odmoru. Integralni životni stil, dakle, možete odabrati bilo gdje i bilo kada!

Barilla
Ilustracija