IRF i Laković: Optužbe Demokrata nisu tačne

Direktor IRF-a Zoran Vukčević je kazao da je ta institucija svaki svoj kredit odobrila u skladu sa procedurom i zakonom, a vlasnik HD "Laković" Komnen Laković da optužbe nijesu tačne
503 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2017. 06:46h

Investiciono-razvojni fond i HD "Laković" demantovali su navode Demokratske Crne Gore da su učestvovali u višemilionskoj prevari izvedenoj na štetu građana i države

Iz Demokratske Crne Gore su naveli da su "u slučaju ove organizovane prevare, višemilionska sredstva IRF-a korišćena u dužem vremenskom trajanju nezakonito i protivno njihovoj namjeni i ciljevima koji su predviđeni Zakonom o IRF-u". To je, kako je rečeno, učinjeno tako što je "Solo" ispostavljalo "Lakoviću" fiktivne račune sa neuporedivo, po pravilu deset puta, većim iznosima od vrijednosti stvarno realizovanih usluga.

Direktor IRF-a Zoran Vukčević je za TV Vijesti kazao da je ta institucija svaki svoj kredit odobrila u skladu sa procedurom i zakonom.

"Ne postoji apsolutno niti jedan jedini primjer da je bilo urađeno nešto mimo procedure i mimo zakona, za to postoji uredna dokumentacija", kazao je Vukčević.

Vlasnik HD "Laković" Komnen Laković kazao je sinoć “Vijestima” da optužbe nijesu tačne.

"Sve iznijeto u komentarima, nalazima i analizama Demokrata je čista laž malo znavenih ljudi koji su mi nanijeli neprocjenjivu štetu", kazao je Laković.

Bonus video: