Kampanja o zloupotrebi žrtava trafikinga: I oni su nečije blago, sačuvajmo ih

„Cilj naše kampanje je podizanje svijesti i skretanja pažnje cjelokupnoj javnosti o značaju ovoga problema koji postaje sve prisutniji ,ne samo u našem društvu nego ima regionalni i globalni karakter“, saopštili su iz CPE
1003 pregleda 1 komentar(a)
Centar za političku edukaciju, Foto: Ivan Petrušić
Centar za političku edukaciju, Foto: Ivan Petrušić

Centar za političku edukaciju (CPE) krenuo je sa kampanjom „I oni su nečije blago, sačuvajmo ih“, u okviru istoimenog projekta koji tretira problematiku zloupotrebe žrtava trafikinga.

„Cilj naše kampanje je podizanje svijesti i skretanja pažnje cjelokupnoj javnosti o značaju ovoga problema koji postaje sve prisutniji ,ne samo u našem društvu nego ima regionalni i globalni karakter“, saopštili su iz CPE.

Projekat, kojim su obuhvaćene lokalne samouprave u opštinama Nikšić, Šavnik i Plužine, Centar bezbjednosti i Centar za socijalni rad, podržan je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

„Iskreno se nadamo i vjerujemo da će sve državne i lokalne strukture i instance koje mogu imati značajni uticaj u edukaciji svojih službenika i na neki način preventivno uticati u suzbijanju ovog veoma značajnog problema koji postaje sve izraženiji, adekvatno odgovoriti na našu kampanju i partnerstvo“, poručili su iz Centra za političku edukaciju.

Bonus video: