Kašćelan uručio vatrogascima vozilo: Ispunili smo sve što smo vam obećali prošle godine

"Već u narednim mjesecima ući ćemo u proces energetske efikasnosti i riješiti problem grijanja u Vatrogasnom domu", naveo je Kašćelan
992 pregleda 0 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Prijestonica Cetinje
Kašćelan, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je danas Službi zaštite i spašavanja specijalno vozilo za brze intervencije, vrijedno oko 70 hiljada eura, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

U saopštenju se dodaje da je vozilo marke "Ford" kupljeno je novcem iz Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu i opremljeno je neophodnom opremom za djelovanje u hitnim situacijama poput saobraćajnih udesa, akcija spašavanja ili vanrednih vremenskih prilika.

"Ispunili smo sve što smo vam obećali prošle godine. Sredstvima iz Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu kupljeno je specijalno vozilo. Vjerujemo da će biti od pomoći Službi zaštite i spašavanja i olakšati posao zaposlenima", kazao je Kašćelan.

On je naglasio da će Prijestonica unapređenjem uslova za rad nastaviti da pomaže Službu zaštite i spašavanja.

"Već u narednim mjesecima ući ćemo u proces energetske efikasnosti i riješiti problem grijanja u Vatrogasnom domu", naveo je Kašćelan.

On je pojasnio da će dosadašnji sistem grijanja na električnu energiju biti zamijenjen sistemom na pelet, navodeći da Prijestonica Cetinje ovaj projekat realizuje u saradnji sa UNDP.

Kašćelan se zahvalio pripadnicima Službe na dobroj i intenzivnoj saradnji, ocjenjujući da njihov rad zaslužuje poštovanje i javnu pohvalu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Peđa Moštrokol zahvalio se Kašćelanu i njegovom timu što su ispunili obećanje i nabavili specijalno vozilo za brze intervencije.

"Nabavkom ovog vozila gradonačelnik je pokazao da razumije koliko je težak i bitan rad ove službe, i da smo mi servis građana. Svaki građanin ovoga grada treba da bude siguran i bezbjedan. S ovim vozilom biće nam olakšan posao, brže ćemo djelovati i uspješnije obavljati zadatke", naveo je on.

Moštrokol je kazao da je dobar potez zamjena energenta za grijanje Vatrogasnog doma, jer je Služba do sada imala velike rashode za električnu energiju.

"Nadamo se da ćemo ta sredstva, koja uštedimo, usmjeravati u opremu koja nam je bitna i koja nam nedostaje", rekao je on.

Iz Prijestonice Cetinje su kazali da je Služba zaštite i spašavanja dobila i čamac za dejstvovanje u slučaju poplava zahvaljujući bliskoj saradnji Prijestonice, Službe i Direktorata za vanredne situacije.

Bonus video: