Konjević CKM-u: Ne prihvatamo donacije od procesuiranih pojedinaca

Ministarstvo se izvinjava građanima zbog toga što zastava, državni simbol istaknut shodno zakonu, nije blagovremeno zamijenjena
54 pregleda 20 komentar(a)
Crnogorska zastava Kolašin, Foto: MUP
Crnogorska zastava Kolašin, Foto: MUP
Ažurirano: 29.01.2014. 20:18h

Na zgradi Filijale za upravne unutrašnje poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u Kolašinu postavljena je nova držana zastava koja je usljed vremenskih nepogoda bila iscijepana, saopšteno je iz MUP-a.

Ministarstvo se izvinjava građanima zbog toga što zastava, državni simbol istaknut shodno zakonu, nije blagovremeno zamijenjena.

"Ministar unutrašnjih poslova naložio je juče Direktoratu za upravne unutrašnje poslove i Odjeljenju za integrisano upravljanje granicom da provjere poštovanje odredbi Zakona o državnim simbolima i provjere položaj i stanje simbola koji su istaknuti na objektima koje koristi Ministarstvo, kao i na graničnim prelazima. Izvjestaj o ovome će do ponedjeljka biti dostavljen i korigovane sve eventualne nepravilnosti", navodi se u saopštenju

Ministar je izrekao i usmenu opomenu odgovornima u filijali u Kolašinu zbog propusta koji je napravljen i u svom nalogu resornim direktoratima ujedno naglasio obavezu dosljedne primejne Zakona o drzavnim simbolima, kaže se u saopštenju.

Zahvalnost je upućena i Crnogorskoj kulturnoj mreži koja je donirala zastavu.

"MUP se zahvaljuje Crnogorskoj kulturnoj mreži na iskazanoj spremnosti za donacijom državne zastave. Međutim, Ministarstvo je ne prihvata jer ne želi da prima donacije od pojedinaca koji su bili procesuirani od strane nadležnih državnih organa zbog nezakonitih aktivnosti", ističe se na kraju saopštenja.

Bonus video: