Krivična prijave protiv "Milke MDK", "Mesprometa" i dvije osobe zbog pomora ribe

„Zagadili su vodu rijeke Lim u većoj mjeri, na način što su u cijev, koja je izvedena u rijeku Lim, ispustili supstance (ukupnih ulja i masti, florida, sulfida i sulfata), usljed čega je došlo do uništenja ribljeg fonda većih razmjera“
2144 pregleda 2 komentar(a)
Uginule ribe plutale danima Limom, Foto: NVO "Euromost"
Uginule ribe plutale danima Limom, Foto: NVO "Euromost"

Službenici policije Bijelo Polje podnijeli su krivičnu prijavu protiv dvije osobe i dva preduzeća zbog krivičnog djela zagađenje životne sredine.

Iz Uprave policije je saopšteno da su da su njihovi službenici u saradnji sa ekološkom, poljoprivrednom i inspekcijom za vodoprivredu, prikupili dokaze i nadležnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv bjelopoljskog preduzeća Mesopromet i odgovornog u tom preduzeću H.F.(33).

„Preduzeće Mesopromet i odgovorno lice H.F. su, krivično djelo zagađenje životne sredine počinili tako što su avgustu prošle godine u Industrijskoj zoni Bijelog Polja, kršeći propise o zaštiti, očuvanja i unapređenja životne sredine, zagadili vodu rijeke Lim“, neveli su u saopštenju.

Kako su objasnili, krivično djelo su izvršili na način što su u cijev, koja je izvedena u rijeku Lim ispustili supstance nitrite, usljed čega je došlo do uništenja ribljeg fonda većih razmjera.

Iz policije su saopštili da je krvična prijava ponijeta i protiv preduzeća Milka MDK iz Bijelog Polja i odgovornog u tom preduzeću M.Ć.(30).

„Zagadili su vodu rijeke Lim u većoj mjeri, na način što su u cijev, koja je izvedena u rijeku Lim, ispustili supstance (ukupnih ulja i masti, florida, sulfida i sulfata), usljed čega je došlo do uništenja ribljeg fonda većih razmjera“, rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: