Kuće gorjele, zbog puta u Donjoj Gorici kasnilo gašenje

Požar se dogodio na teritoriji glavnog grada. Nurković ne odgovara u vezi sa tim da li osjeća odgovornost jer su podgorički vatrogasci kasnili zbog radova na bulevaru u Donjoj Gorici
4169 pregleda 3 komentar(a)
Rok probijen dva puta, Foto: Luka Zeković
Rok probijen dva puta, Foto: Luka Zeković

Da je bulevar kroz Donju Goricu završen na vrijeme, podgorički vatrogasci mogli su ranije da počnu gašenje vatre na dvije kuće u mjestu Kamenica.

U tom mjestu u blizini Podgorice, prošle sedmice je jedna kuća skroz izgorjela a druga je znatno oštećena, a šteta bi bila veća da cetinjski vatrogasci nisu stigli prvi i počeli intervenciju.

S obzirom na to da su radovi na bulevaru trebalo da budu gotovi 28. marta, “Vijesti” su pitale ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da li osjeća ličnu i profesionalnu odgovornost zbog ove situacije i da li će njegov resor onima koji su ostali bez doma eventualno nadoknaditi štetu.

Nurković nije odgovorio na pitanje.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Goran Janković kazao je “Vijestima” da zbog radova na dionici u Donjoj Gorici nisu mogli da stignu u vremenskom intervalu koliko im inače treba.

“Saobraćaj se u Donjoj Gorici, gdje rade bulevar, odvija otežano, tako je već duži period”, kazao je Janković.

Radovi na 3,3 kilometra puta na izlazu iz glavnog grada prema Cetinju trebalo je da budu gotovi početkom novembra prošle godine.

Rok je prvo pomjeren za 28. mart, a skoro je ministar sobraćaja saopštio da se nada da će to biti kraj aprila.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača nedavno je kazao da bi ovaj put trebalo da bude gotov oko 1. maja, dodavši da ga, ipak, ne drže za riječ.

Iz Uprave za saobraćaj, koja je investitor ovog 9,5 miliona eura vrijednog posla, ranije su kazali da Glavni grad nije regulisao sve imovinsko-pravne odnose i da će morati da bude srušena jedna kuća.

Iz Glavnog grada, u više navrata, naglašavano je da su svi imovinsko-pravni odnosi riješeni.

“Zaista se radi u otežanim uslovima kada se obavlja saobraćaj na tom dijelu puta i kad imamo u vidu neriješene pravne odnose na vrijeme, ogormni broj instalacija i svega ono ga što je trebalo istovremeno sa odvijanjem saobraćaja sve to da završavaju”, kazao je ministar prošlog mjeseca pred poslanicima.

Mještani Donje Gorice žalili su se da je život u tom naselju nepodnošljiv od kada su počeli radovi.

Zbog čestih prekida kablova na toj dionici oko 1.700 domaćinstava je 15 puta u nekoliko mjeseci bilo bez struje, a kompanije “Tehnoput” i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) međusobno su se optuživali ko je kriv zbog toga.

Bonus video: